Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Război total în coaliţie. Marcel Ciolacu îl acuză indirect pe Nicolae Ciucă de lipsă de onoare. Răspunsul preşedintelui PNL

Alegeri prezidenţiale 2024. Război total în coaliţie. Marcel Ciolacu îl acuză pe Nicolae Ciucă de lipsă de onoare, după ce liberalii au încercat să împingă alegerile prezidenţiale în luna noiembrie. Ulterior, Nicolae Ciucă a precizat că nu înţelege reacţia acestuia. Între timp, PNL îşi face planuri de avarie şi ar vrea să negocieze o alianţă cu USR şi Elena Lasconi

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 18:45

Război total în coaliţie. Marcel Ciolacu îl acuză indirect pe Nicolae Ciucă de lipsă de onoare
Război total în coaliţie. Marcel Ciolacu îl acuză indirect pe Nicolae Ciucă de lipsă de onoare - Agerpresfoto

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Bruxelles, despre blocajul din coaliţie privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, că este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului iar dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să facă o nouă şedinţă a coaliţiei. Preşedintele PSD a mai spus că abordarea sa este foarte clară, şi anume că liberalii nu şi-au ţinut cuvântul dat.

"Nu am stabilit încă să avem o şedinţă de coaliţie. Este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să facem o şedinţă a coaliţiei", a spus premierul la Bruxelles.

Marcel Ciolacu îl acuză indirect pe Nicolae Ciucă de lipsă de onoare

Articolul continuă după reclamă

El a precizat că trebuie făcută o distincţie clară între funcţia sa de preşedinte PSD şi responsabilitatea de premier. "Eu am anunţat, cum era corect, pentru că nu există doar două partide care sunt competitori politici în România, PSD şi PNL, şi am anunţat un calendar în aşa fel încât toate partidele şi toţi liderii politici să îşi organizes alegerile în funcţie de acest calendar. Eu am propus atunci 1 septembrie, domnul Nicolae Ciucă a propus 15 septembrie. Acum, tot domnia sa a propus 29 septembrie. Am înţeles că acum se doreşte altă dată", a mai spus Ciolacu.

Pe acelaşi subiect

"Abordarea mea de preşedinte al PSD este una foarte clară, dânşii nu şi-au ţinut cuvântul dat. Poate trebuie să înţelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este şi în discuţiile în cadrul coaliţiei. Pe de altă parte, trebuie să înţelegem şi faptul că nu mai avem Miliţie, avem Poliţie, şi România s-a schimbat pe fond şi noi, politicienii, dacă dorim să fim respectaţi, trebuie să ne schimbăm şi noi", a mai completat Ciolacu. 

Ciolacu a spus că, în calitate de prim-ministru, "trebuie să aibă o abordare deschisă şi o discuţie cu toate partidele, dacă acest calendar anunţat anterior nu se ţine şi acest lucru îl va face".

Răspunsul lui Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a reacţionat la afirmaţiile lui Marcel Ciolacu şi a precizat că nu înţelege reacţia acestuia. "Afară este foarte cald. Asta da, pot să înţeleg", a mai spus liderul PNL care e reiterat că atunci când vine vorba de alegeri prezidenţiale liberalii vor respecta termenele şi prevederile legale şi vor opera "exclusiv pe baza principiilor democratice, nu pe baza intereselor conducerii PSD".

"Sincer chiar nu înţeleg de ce această reacţie. Afară este foarte cald. Asta da, pot să înţeleg. Ne bucurăm de rezultatul meciului echipei României de aseară. Da şi folosesc acest prilej pentru a felicita jucătorii echipei naţionale de fotbal. Atunci când vine vorba de alegerile prezidenţiale trebuie să rămânem în prevederile legale şi în termenele legale. Ca atare, haideţi să stăm jos şi să discutăm, să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD", a afirmat Nicolae Ciucă, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

Video de pe reţeaua de socializare a fost însoţit de un mesaj în care scria că în cadrul negocierilor privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, "PNL va respectat termenele şi prevederile legale şi va opera exclusiv pe baza principiilor democratice" şi nu ale conducerii PSD.

"În ceea ce priveşte data alegerilor prezidenţiale, trebuie să fie foarte clar - în cadrul acestei negocieri, PNL va respecta termenele şi prevederile legale şi va opera exclusiv pe baza principiilor democratice. Nu pe baza intereselor conducerii PSD", arată mesajul scris din clipul menţionat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Război total în coaliţie. Marcel Ciolacu îl acuză indirect pe Nicolae Ciucă de lipsă de onoare. Răspunsul preşedintelui PNL