Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video SURSE: Marcel Ciolacu, dispus să candideze la prezidenţiale. Premierul s-a întâlnit cu liderii din teritoriu

Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă poartă un război total, cu mai putin de patru luni înainte de prezidentiale. Surse Observator spun că liderul PSD ar fi tot mai înclinat să candideze, după presiunile puse în ultima vreme de liderii cu greutate în partid. La rândul său, Nicolae Ciucă se pregăteste si el pentru bătălia finală, dar evită să dea explicatii despre cartea promovată de PNL cu 2 milioane de euro din bani publici.

de Marius Gîrlaşiu

la 12.08.2024 , 20:31

Pe ultima sută de metri, înainte de Congres, Marcel Ciolacu a discutat, în weekend, cu mai multi primari si lideri judeteni din Partidul Social Democrat. În aceste discutii, premierul a testat sustinerea pe care o are în partid pentru alegerile prezidentiale. Asta după ce, în ultima vreme, liderii cu greutate în PSD i-au cerut să respecte traditia partidului si să intre în cursa prezidentială.

Liderul PSD si-ar putea asuma candidatura pentru funcţia supremă în stat

"Am stabilit cu colegii mei că o eventuală candidatură a mea nu o vor afla nici pe Facebook, nici la televizor. Voi discuta cu fiecare în parte la telefon pt ca nu vorbim niciun secret de stat", a declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD. Surse Observator spun că, în lipsa unei alte variante, liderul PSD si-ar putea asuma candidatura pentru functia supremă în stat. "Partidul i-a executat politic pe cei care au esuat la prezidentiale, ma refer la Adrian Nastase, la Mircea Geoana. Victor Ponta era prim ministru si a continuat ca premier inca un an de zile", a declarat Cristian Pîrvulescu, decan Facultatea de Ştiinţe Politice SNSPA.

Vezi și

De cealaltă parte, Nicolae Ciucă s-a întâlnit în weekend cu liderii PNL din Ardeal. Liberalii au investit peste 2 milioane de euro din subventia de la stat pentru a promova cartea "Un ostas în slujba tării". Atacat din toate directiile, inclusiv de aliatii din PSD, Generalul Ciucă a evitat să comenteze acuzatiile. "Este un om de care ne legam toate sperantele. Ca vorbim de ciorba de burta, de panouri, de carti. Este o chestiune care functioneaza in toate democratiile, de foarte multi ani", a declarat Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL.

"Este esential sa obtina un sprijin cat mai larg al unei Coalitii de partide anti-PSD. Pentru PNL miza este si mai mare. Este miza Turului II, dar si miza alegerilor parlamentare", a declarat Cristian Pîrvulescu, decan Facultatea de Ştiinţe Politice SNSPA. Surse PNL spun că Nicolae Ciucă îsi va lansa cartea la finalul lunii august. Liberalii îşi vor desemna candidatul pentru Palatul Cotroceni la începutul lunii septembrie.

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » SURSE: Marcel Ciolacu, dispus să candideze la prezidenţiale. Premierul s-a întâlnit cu liderii din teritoriu