Antena Meniu Search
x

Video Unde s-au împotmolit negocierile pentru comasarea alegerilor prezidenţiale cu parlamentarele. Cele 2 scenarii discutate în Coaliţie

Scenariul alegerilor comasate care este din ce în ce mai aproape de realitate. Preşedintele Iohannis a dat undă verde la această iniţiativă care se va afla astăzi pe masa coaliţiei PSD-PNL. Guvernanţii se întâlnesc pentru a stabili calendarul alegerilor din 2024. Pe scurt, ar putea fi vorba despre o dublă comasare.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 08.02.2024, 13:52

Vezi și

În acest an electoral, alegerile europarlamentare ar putea fi comasate cu cele locale pe data de 9 iunie. În acest moment, în coaliţia de guvernare discuţia se axează pe al doilea rând de alegeri, mai exact comasarea alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare. În timp ce PSD şi-ar dori ca alegerile parlamentare să aibă loc în acelaşi timp cu turul 2 al alegerilor prezidenţiale, pe data de 8 decembrie, PNL vine cu o contraofertă: turul 1 al alegerilor prezidenţiale, plus cele parlamentare pe 2 decembrie.

Liberalii nu susţin nici varianta unui candidat comun cu social-democraţii pentru alegerile prezidenţiale. Cu alte cuvinte, nu vor să-l susţină pe Marcel Ciolacu, ci vor să trimită şi ei un candidat. De altfel, în Parlament există şi un proiect potrivit căruia, susţin cei din UDMR, aleşii locali ar trebui să aibă un mandat de 5 ani. Acest proiect nu este susţinut de liberali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Unde s-au împotmolit negocierile pentru comasarea alegerilor prezidenţiale cu parlamentarele. Cele 2 scenarii discutate în Coaliţie