Antena LIVE
Galerie foto

Un mire şi-a organizat întreaga nuntă în doar 36 de ore, după ce a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală, în Anglia

Două suflete pereche au decis să spună „DA” în ciuda a ceea ce poate aduce ziua de mâine. Doi tineri s-au căsătorit la două zile după ce mirele a aflat că are cancer la creier, grăbind organizarea evenimentului cu ajutorul familiei şi prietenilor.

De la 07.05.2021, 14:17
Galerie (4)
Un mire şi-a organizat întreaga nuntă în doar 36 de ore, după ce a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală Facebook/ Stuart Bathers/Just Giving

Stuart şi Ester Bathers au rezervat locul la Casa Căsătoriilor, au întocmit actele de căsătorie, au invitat oaspeţii, au comandat florile şi inelele, precum şi rochia şi costumul din ziua cea mai, la doar 36 de ore după ce mirele a cerut-o pe iubita lui în căsătorie.

Tânărul de 39 de ani știa că timpul este împotriva lui, mai ales după veştile îngrozitoare primite din partea medicilor: tumoare inoperabilă canceroasă la creier.

O nuntă planificată în 36 de ore

Cei doi vorbiseră deja despre căsătorie şi copii, dar prognosticul îngrozitor însemna că Stuart mai avea doar trei luni în medie de trăit, aşa că Esther era disperată să-i devină soție cât mai curând posibil. În plus, tratamentul complicat şi dureros pe care bărbatul trebuia să îl înceapă curând însemna că erau deja într-o luptă contracronometru.

După ce a cerut permisiunea mamei tinerei, aşa cum este obiceiul, Stuart i-a chemat pe cei apropiaţi să vină într-un parc din orașul lor natal Cheltenham, Gloucestershire. Acolo a cerut-o în căsătorie pe Esther, la două zile după diagnostic. Tânăra, cu ochii în lacrimi, a spus un DA răspicat.

Imediat după au început şi pregătirile. În mai puţin de 24 de ore, familia şi prietenii au început să acţioneze pentru a pune la punct toate detaliile evenimentului.

„Prietena şi partenera mea de afaceri cu florăria şi-a dat comandă pentru o salopetă care a venit în dimineaţa nunţii. Tot ea mi-a făcut şi buchetul de mireasă. Bijuteria la care am apelat pentru a ne face inelele a lucrat până la 3 dimineaţa pentru a fi totul gata. Stuart avea deja costumul, iar un fotograf şi prieten de-al familiei cu care am lucrat în trecut a venit să ne facă pozele pentru nuntă” a povestit Esther.

Ziua a fost magică pentru ei în ciuda grabei, dar aproape imediat după aceea au trebuit să se întoarcă acasă, astfel încât Stuart să poată face o biopsie.

„L-au admis pe Stuart ca pacient de urgență și a fost internat două nopți”, a povestit proaspăta soţie, cea care ştia încă de la prima lor întâlnire, în iunie 2020, că sutn făcuţi unul pentru celălalt.

Erau împreună de doar 6 luni când au aflat că el are o tumoare, în ianuarie 2021. Se plângea de dureri de cap de câteva zile, dar se străduise în van să obțină o întâlnire cu medicul său de familie, așa că a decis să apeleze la serviciul de urgenţe. La momentul respectiv deja avea probleme de vorbire şi începuse să uite lucruri.

„Și-a putut aminti prenumele meu, dar nu și al doilea și îi puneam alte întrebări, cum ar fi numele nepoatei sale, de care, în mod normal, nu i-ar fi fost greu să-și amintească”, a adăugat femeia, care a crezut inițial că ar fi putut suferi un accident vascular cerebral .

Stuart a fost trimis pentru o tomografie la Spitalul Regal Gloucestershire. Ulterior totul a devenit limpede.

„Relația noastră a trecut de la zero la 100 după prima noastră întâlnire - și apoi a trecut de la 100 la 1.000 după diagnosticul său îngrozitor”, a explicat Esther. „Simțim că lucrurile ar fi putut fi tratate mai repede. Oamenii nu au vrut să facă vâlvă în timpul carantinei naţionale și, din cauza vârstei sale, nu a fost considerat cu risc crescut de cancer. Am fost total șocați când ni s-a spus. Stuart nu a spus prea multe și eu eram acolo plângând și încercând să pun cât mai multe întrebări. El a fost ținut în spital în weekend și apoi a venit acasă luni și nu ni s-au oferit mai multe informații, deoarece trebuia să treacă prin echipa multidisciplinară din Bristol."

După nuntă, Stuart a fost plasat sub îngrijirea unei echipe de oncologie și a primit șase săptămâni de chimioterapie intensă și radioterapie. Uşor uşor simptomele au început să se agraveze. Nu a mai reuşit să citească, să scrie sau să trimită mesaje pe telefon, dar a început să aibă probleme şi cu conştientizarea spaţială: se pierdea foarte uşor.

"Uneori are nevoie de multă siguranță. Îi cer să-mi dea o geacă care este lângă el şi mă întreabă dacă acela este sigur obiectul. Alteori pregătea ceaiul apoi se întreba unde este ceaiul”

În ciuda dificultăților, cuplul încearcă deja să aibă un copil

„Nu am avut niciodată un palmares strălucit cu bărbați, dar în momentul în care am mers la prima întâlnire de picnic cu el, în iunie, am știut că voi câștiga jackpot-ul”, și-a amintit Esther, care lucrează ca floră.

„Este cea mai amabilă, cea mai amuzantă, cea mai pozitivă persoană pe care aș putea să o întâlnesc. Ne-am conectat imediat și - oricât de nebunesc se pare - am vorbit despre cum am vrut amândoi să avem copii la prima întâlnire”, a adăugat şi Stu.

În timp ce Stuart a ales să nu-și audă prognosticul, Esther a făcut cercetări referitoare la starea lui şi a descoperit că speranţa de viaţă este de obicei între trei şi 15 luni, cu îngrijire standard, potrivit Mirror.

În speranța că un tratament mai personalizat îl poate ajuta pe tânăr să trăiască mai mult, o pagină JustGiving a fost creată de prieteni pentru a strânge bani pentru imunoterapie în Germania, tratament care probabil va costa cel puțin 70.000 de lire sterline.

"Acest tratament ne-a dat atât de multă speranță. Mi-am petrecut toată viața încercând să mă întâlnesc cu omul viselor mele și niciunul dintre noi nu vrea să renunțe acum", a spus Esther.

Ți-a plăcut acest articol?

anglia barbat casatorie diagnostic mire mireasa nunta tumoare
Întrebarea zilei
Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de...
Fanatik.ro
Publicat 29.04.2024
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele: “Am...
Fanatik.ro
Publicat 29.04.2024
Catastrofa care a contribuit la căderea civilizației mayașe – studiu
spotmedia.ro
Publicat 29.04.2024
4 zodii care vor PLÂNGE în luna mai 2024. Nativii trebuie să fie foarte...
Gandul
Publicat 29.04.2024
România, o țară - două lumi. Economist: „Merge mai mult în marșarier...
Adevărul
Publicat 29.04.2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce...
A1
Publicat 28.04.2024
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se...
CaTine
Publicat 30.04.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
Câștigă 10.000 de euro pe lună, dar locuiește în zona blamată de...
GSP
Publicat 29.04.2024
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și...
Click.ro
Publicat 28.04.2024
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar...
Useit
Publicat 29.04.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală...
Redacţia.ro
Publicat 24.04.2024
Putin plănuiește o nouă ofensivă puternică peste graniță, în Ucraina:...
libertatea.ro
Publicat 29.04.2024
Billie Eilish a fost fotografiată alături de Alex Wolff. Cei doi s-au...
ZU
Publicat 29.04.2024
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Hello taste
Publicat 30.04.2024
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
Deparinti
Publicat 29.04.2024
20 de obiceiuri de economisire pe care oamenii le-au păstrat pentru că le-au...
ziare.com
Publicat 29.04.2024
Halil Ibrahim Ceyhan impresionează pe scenă. Actorul nu renunță la visul său...
Happy
Publicat 26.04.2024
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele
Medicool
Publicat 30.04.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024