Reţetă de yakitori negima
Pătrundem în bucătăria asiatică şi vedem două reţete de referinţă. Sunt simple şi rapide, asta e partea bună dar e foarte important cum combinăm ingredientele dacă vrem să obţinem gustul ideal.
De Andreea Gherasim la 21.10.2021, 10:34- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Azi pregătim un yakitori de pui. Punem ulei de susan. Frigăruile. Sos spicy. Black soia.
Chef Albert Cristian: Bucătăria asiatică este una foarte uşoară se folosesc lucruri cât mai simple, uşor crude. Yakitori se pregătesc prin a tăia bucăţelele mici de piept de pui, de carne, se marinează înaine cu sos soia, ulei de susan se gătesc la flacără mică.
Citește și:Cele mai comune alimente folosite pe tot teritoriul Asiei sunt orezul, ghimbirul, usturoiul, seminţele de susan, chilli, soia şi tofu.
Chipsuri de cartofi. Adăugăm tonul. Caviarul de somon. Susan negru. Şi ciuperci
Chef Albert Cristian: Tonul înainte l-am marinat cu soia şi ulei de susan. Legumele tot la fel le-am dat prin tempura. Uşor, uşor se ung cu sosul marinat rămas până se caramelizează.
Şi cel mai important de precizat - principiul bucătăriei asiatice, iniţiat probabil de chinezi, dar regăsit în aproape toată Asia, este de a echilibra cele 5 gusturi principale: sărat, amar, dulce, acru şi iute.