Antena Meniu Search
x

Video Cum se prepară corect ouăle poşate

Ouăle se prepară rapid, sunt sănătoase și conțin proteine ​​de bună calitate și grăsimi sănătoase, inclusiv omega 3. Rar veți putea găsi un astfel de produs, care este folosit de fiecare țară din lume, atât pentru mâncărurile savoury, cât și pentru cele dulci.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 05.02.2022, 08:23

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Denumirea acestui fel de mâncare este "amintirile unui copil" şi totul începe de aici şi de aici. Luăm un castron şi adăugăm unt cremos şi albuş de ou. Luăm o tigaie mică şi încălzim nişte şofran deoarece vrem să oferim un parfum asemănător cremei. Adăugăm nişte suc de lămâie în tigaia fierbinte, lăsăm să stea puţin. 

Pregătim primele două ingrediente. Acum punem la răcit. Facem un fel de pâine Carasau, deoarece avem nevoie de o foaie întreagă care să arate oarecum aşa. O băgăm la cuptor la 170-175 de grade, pentru aproximativ 8-9 minute. Am pregătit ouăle. Le legăm cu o bucată de sfoară şi gata! Luăm o tavă perforată şi punem ouăle. Le coacem 6 minute la 100 de grade. Iată coaja noastră de pâine. Să începem această operaţiune foarte delicată. Punem crema de pâine. Punem oul şi îl aşezăm în centru. Să luăm acum crusta de pâine. 

Citește și: Surse de proteine pentru persoanele vegetariene și vegane. Ce produse poți include în dieta ta

Pregătim acum un ou poşat. Am adăugat deja apă, oţet, sare. Adăugăm 5% oţet, să fim atenţi să nu fierbem excesiv apa. Trebuie să creăm un vârtej. Când creaţi vârtejul, oul trebuie aşezat în mijloc. Oul a luat forma clasică şi îl aşezăm deasupra cremei noastre. Un strop de ulei. Şi pesmet. Cristale de sare.  Asta o mănânc!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Reţete » Cum se prepară corect ouăle poşate