Produse tradiţionale direct de pe raft
Marii producători şi-au scos deja la vânzare gamele de produse tradiţionale. S-au pregătit încă de acum o lună să preia din comenzile mari pe care le au de la magazine. Cârnaţii la borcan, toba şi şoriciul sunt făcute după reţete autentice.
De Redactia Observator la 16.12.2016, 21:11Marii producători şi-au scos deja la vânzare gamele de produse tradiţionale. S-au pregătit încă de acum o lună să preia din comenzile mari pe care le au de la magazine. Cârnaţii la borcan, toba şi şoriciul sunt făcute după reţete autentice.
Zilnic, sute de kilograme de astfel de cârnaţi ajung pe rafturile marilor lanţuri de magazine. Alături, stau alte produse tradiţionale, printre care lebăr, caltaboş sau untură. Cârnaţi pe care i-am găsit şi pe rafturile magazinelor, la preţul de 34 de lei şi 40 de bani pe kilogram.
Producătorii au început să lucreze la gama de preparate tradiţionale chiar cu o lună înainte de Crăciun. Anul acesta şi cererea este mai mare. În timp ce unii români vor gusta de Crăciun din preparatele făcute de părinţi sau de rude la ţară, alţii aleg pieţele şi marile magazine pentru aprovizionare. Un kilogram de tobă de casă, fără coloranţi şi aditivi alimentari costă 30 de lei.
Şoriciul se găseşte în magazine la 72 de lei pe kilogram. Iar cei care nu vor carne de porc în meniul de sărbători pot cumpăra pastramă ţărănească de curcan, la 36 de lei kilogramul.