Antena Meniu Search
x

David Popovici, dezvăluiri înaintea Campionatelor Europene de înot în bazin scurt. "Am făcut un efort mai mare, abia aştept competiţia"

David Popovici susţine că este în formă maximă înaintea Campionatelor Europene de Înot în bazin scurt de la Otopeni. Campionul român de 19 ani a dezvăluit că s-a antrenat intens pentru competiţia care se va vedea în AntenaPLAY, în perioada 5-10 decembrie.

de Redactia Observator

la 05.12.2023, 15:11

David Popovici, dezvăluiri înaintea Campionatelor Europene de înot în bazin scurt. "Am făcut un efort mai mare, abia aştept competiţia"
David Popovici, dezvăluiri înaintea Campionatelor Europene de înot în bazin scurt. "Am făcut un efort mai mare, abia aştept competiţia" - Profimedia Images

David Popovici va participa la probele de 100 şi 200 de metri liber, la Campionatele Europene de înot în bazin scurt. Sportivul de la CS Dinamo ar putea concura de asemenea şi la o probă de ştafetă.

David Popovici, în formă maximă înaintea Campionatelor Europene de înot în bazin scurt

David Popovici a dezvăluit că abia aşteaptă să concureze pentru medalii la Otopeni. Acesta susţine că s-a pregătit intens pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt, scrie as.ro

De asemenea, David Popovici a mai oferit declaraţii şi despre găzduirea de către Otopeni a competiţiei. Acesta s-a declarat convins că organizarea va fi impecabilă, şi susţine că se va face tot posibilul pentru ca românii să fie gazde bune.

"Pentru Melbourne, nu ne-am antrenat foarte bine, am vrut să vedem ce se va întâmpla, dar pentru competiţia de la Otopeni ne-am antrenat mai mult şi am făcut un efort mai mare şi de-abia aştept competiţia.

Mă simt bine, Campionatele Europene vor fi interesante, sunt sigur că va fi foarte bine organizat. Vom face tot posibilul să fim gazde bune şi să facem spectacol", a spus David Popovici, citat de len.eu.

David Popovici, discurs de campion, înainte de Campionatele Europene de înot în bazin scurt

Popovici a anunţat cum a reacţionat după rezultatele dezamăgitoare de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, acolo unde a terminat pe 6 la 100 de metri liber şi pe 4, la 200 de metri liber.

"După cum văd eu lucrurile, există două variante: să fii supărat şi nervos că nu ai câştigat, sau să încerci să afli de ce nu ai câştigat. Am fost atât de motivat încât am vrut să revin la antenamente a doua zi, dar antrenorul meu mi-a interzis să merg la piscină, aşa că am luat o vacanţă.

Am petrecut atât de mult timp călătorind că nu am avut ocazia să apreciez frumuseţea ţării mele, cu munţii şi oamenii, astfel că am ales să stau în România.

Am înotat în lacuri şi râuri, deci nu am avut o pauză de apă şi acum mă simt bine. A fost un an ocupat, cu suişuri şi coborâşuri, dar sunt foarte motivat. Prefer să fiu un antrenor care învaţă ceva din eşecuri şi să fiu un atlet complet", a spus Popovici, citat de len.eu.

Lotul României pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

Lotul României pentru Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni, va fi alcătuit din următorii: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stigher, Ioana Știrbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Radu Claudiu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur.

Antrenor federal: Silviu Anastase.

Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni este cea mai importantă competiție de înot a anului din Europa. Evenimentul este organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics, și va avea loc în perioada 5-10 decembrie 2023 în incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » AntenaPLAY » David Popovici, dezvăluiri înaintea Campionatelor Europene de înot în bazin scurt. "Am făcut un efort mai mare, abia aştept competiţia"