Antena Meniu Search
x

Video Calvarul de pe Valea Prahovei ar putea lua sfârşit. O nouă şosea dintre Valea Doftanei şi Săcele va fi asfaltată. Cât durează lucrările

Nervii şoferilor din traficul de pe Valea Prahovei s-ar putea încheia în trei ani. Un vechi drum forestier va fi asfaltat în viitorul apropiat. Ar fi a treia șosea care taie munții, în acea zonă, după DN1 și DN1A. Deşi noua rută ar fi de mare folos şoferilor, aceştia au încetat să mai spere şi privesc cu oarecare reţinere noul proiect.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.08.2021, 16:59

Vezi și
  • Calvarul de pe Valea Prahovei ar putea lua sfârşit. O nouă şosea de pe Valea Doftanei va fi asfalatată. Cât durează lucrările

Viitoarea şosea dintre Valea Doftanei şi Săcele are 25,6 kilometri şi oferă un decor spectaculos, la poalele munţilor Baiului. Mai este însă mult până când drumul de pământ şi piatră va deveni o rută alternativă pentru şoferii care merg la munte. Drumul judeţean 102I, între localitățile Săcele din județul Brașov și Câmpina din județul Prahova este plin de gropi, extrem de greu accesibil și poate fi parcurs doar cu mașini de teren. Jumătate din şosea va fi în judeţul Braşov. Aici, autorităţile au realizat deja studiul de fezabilitate şi aşteaptă acum avizele de la Garda Forestieră, de la Mediu și de la Ape. Pentru ca mai apoi să urmeze exproprierile de teren.

Costel Mihai, consilier al președintelui CJ Brașov: Vorbim de suprafețe de teren afectate de coridorul de expropiere atât în județul Brașov cât și în județul Prahova, atât persoane fizice cât și persoane juridice, avem scoateri din fondul forestier

Cealaltă jumătate de drum va fi în judeţul Prahova, unde se lucrează deja la documentaţie. În plus, autorităţile se pregătesc să reabiliteze și șoseaua cate face legătura între DN1 și noul drum.

Iulian Dumitrescu, președinte Consiliul Judsțdan Prahova: Pleacă din Băneşti, adică din DN1, şi merge până la Valea Doftanei şi de aici, practic, după aceea se continuă Valea Doftanei - Săcele. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Când credeţi că se va putea circula pe această şosea?

Iulian Dumitrescu, președinte Consiliul Judsțdan Prahova: La sfârşitul lui 2023, cam 2 ani de zile e un termen rezonabil.

Noua rută ar fi foarte utilă pentru şoferi, însă mulţi nu cred că proiectul va fi dus la bun sfârşit.

Şofer: Bineînţeles că ar fi important pentru toată lumea, pentru degrevarea circulaţiei pe DN1, pe DN1A, Valea Prahovei.

Reporter: Cât de util ar fi?

Şofer: Păi scurtez 40 de kilometri.

Proiectul tehnic și execuția sunt finanțate de Compania Națională de Investiții. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri Auto » Calvarul de pe Valea Prahovei ar putea lua sfârşit. O nouă şosea dintre Valea Doftanei şi Săcele va fi asfaltată. Cât durează lucrările