Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Camion electric cu autonomie de 600 de kilometri, lansat de un gigant suedez. Noul model va apărea pe piaţă în 2025

Grupul suedez Volvo va lansa o versiune cu autonomie extinsă a camionului său electric FH Electric, capabil să parcurgă o distanţă de până la 600 de kilometri la o singură încărcare, a anunţat marţi divizia de camioane a grupului suedez, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 12:06

- Shutterstock

Noul model de camion electric, care ar urma să apară pe piaţă în a doua jumătate a anului 2025, se adresează clienţilor care au nevoie să transporte marfă pe distanţe lungi prin maximizarea spaţiului ocupat de baterii şi îmbunătăţirea performanţelor sistemului software al camionului, relatează Agerpers.

Volvo Trucks, lider mondial pe piaţa camioanelor electrice, a precizat că va utiliza o nouă tehnologie care combină motorul, cutia de viteze şi puntea motoare într-o singură unitate, ceea ce creşte capacitatea bateriei.

Care este preţul estimativ

Articolul continuă după reclamă

Directorul de calitate de la Volvo Trucks, Jan Hjelmgren, a declarat că firma a decis să îşi majoreze investiţiile verzi, dar noile decizii din partea factorului politic vor fi cruciale pentru adoptarea pe scară largă a vehiculelor fără emisii.

Piaţa de camioane grele din Europa este aşteptată să încetinească în acest an, după trei ani de cerere crescută, care anul trecut au generat cele mai mari livrări din ultimii 15 ani. În paralel, vehiculele electrice pe baterie pierd teren în Europa din cauza lipsei de consecvenţă a politicilor verzi şi a subvenţiilor insuficiente.

La finele lui 2023, camioanele electrice erau semnificativ mai scumpe decât cele cu motoare pe motorină, preţurile variind între 250.000 şi 400.000 de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Ştiri Auto » Camion electric cu autonomie de 600 de kilometri, lansat de un gigant suedez. Noul model va apărea pe piaţă în 2025