Antena Meniu Search
x

Video Cât plătește pentru asigurarea RCA un șofer în vârstă de 35 de ani, care conduce o mașină din 2013: "Nu mi se pare corect!"

Condiții tot mai aspre pentru polițele RCA. Firmele îşi ajustează preţurile după mai multe criterii, pe lângă tarifele de referință: cum ar fi data de fabricatie a mașinii sau a obţinerii permisului de conducere. Practic,  firmele vor clienţi buni, cu risc minim de accidente. Iar ceilalţi vor plăti mult mai mult.

Alin Stan
de Alin Stan

la 16.05.2023, 21:30

Vezi și

Petru are 35 de ani. Conduce o maşină din 2013, iar poliţa RCA îl costă anual aproximativ 2.500 de lei. Pentru că maşina este veche, asigurarea o să-l coste mai mult.

Petru, şofer: Nu mi se pare corect! Plăteşti mai mult pentru ce? Şi dacă este mai veche maşina, ce? Poluează mai mult? Odată ce trece ITP-ul, înseamnă că este bună de mers pe drumuri, nu?

Marius Constantin, broker de asigurări: Maşinile de fabricaţie recentă au sisteme actualizate de siguranţă, comparativ cu o maşină mai veche care are ITP-ul la zi şi toate reviziile la zi, automat riscul de producere a unui eveniment rutier este mult mai mare la maşinile mai vechi, faţă de cele de fabricaţie recentă.  

Ce criterii sunt importante pentru companiile de asigurări auto

Pe acelaşi subiect

Kilometrajul maşinii, vârsta şoferului sau data obţinerii permisului auto sunt doar trei dintre cele mai importante criterii pe care companiile de asigurări vor să le impună. Preţurile ar putea creşte exponenţial.

Un şofer de 40 de ani, cu un auto fabricat în 2012, cu un kilometraj de aproximativ 200.000 de kilometri, cu vechime de 20 de ani, are un tarif de 1.635 de lei pe 12 luni. Acelaşi autoturism din anul 2012, cu 200.000 de kilometri, aflat în utilizarea unei persoane fără experienţă, costă 2.356 de lei, vârsta conducătorului auto fiind de 36 de ani. 

Instructorii auto propun alte soluţii pentru asigurarea RCA

Titi Aur, instructor auto: Cred că este varianta cea mai corectă ca asigurarea, şi mă refer la RCA, nu la CASCO, RCA-ul să fie pe persoană, pe CNP dacă aş putea spune, pe CNP plus permisul de conducere pentru că niciodată nu face maşina accident, ci omul de la volan în funcţie de cum conduce, cât de corect, cât de defensiv, cât de preventiv conduce. 

Iar specialiştii spun că o schimbare de direcţie este necesară.

Valentin Ionescu, director ASF: Pentru a determina mai bine riscul pe care un conducător auto îl are atunci când se încheie o poliţă RCA, se cere numărul de kilometri al maşinii. Cu cât numărul de kilometri este mai mare, cu atât riscurile potenţiale sunt mai mari. 

Cu alte cuvinte, companiile de asigurări vor clienţi buni şi nu îşi asumă prea multe riscuri pentru ceilalţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Cât plătește pentru asigurarea RCA un șofer în vârstă de 35 de ani, care conduce o mașină din 2013: "Nu mi se pare corect!"