Antena Meniu Search
x

Video Noi criterii pentru calculul polițelor RCA. Prețurile vor fi stabilite în funcție de vechimea mașinii sau data obținerii permisului

Apar noi criterii, mai stricte, pentru vânzarea poliţelor auto. Pe lângă tarifele de referinţă, firmele îşi vor ajusta preţurile şi în funcţie de anul de fabricaţie al maşinii sau de data la care a fost obţinut permisul auto. Falimentele de pe piaţa RCA pun şi mai multă presiune pe şoferi.

Alin Stan
de Alin Stan

la 16.05.2023, 13:48

Vezi și

Falimentele de pe piața RCA duc la înăsprirea condițiilor de vânzare pentru polițe. Firmele îşi ajustează preţurile după mai multe criterii, pe lângă tarifele de referință.

Anul de fabricație al mașinii sau data obținerii permisului auto, noi criterii pentru vânzarea poliţelor RCA

Pe lângă cele clasice (locul în care circulă șoferul care solicită oferta sau vârsta şoferului) în ultimul timp, companiile introduc şi alte condiţii, cum ar fi data fabricației mașinii. Cu cât este mai veche și riscul de apariție a unei defecțiuni care poate conduce la un accident este mai mare. De asemenea, mai este luată în calcul și data obținerii permisului auto, un criteriu foarte important în calculul poliței RCA. Și nu în ultimul rând, kilometrajul mașinii. Cu cât are mai puțini kilometri, cu atât se presupune că șoferul circulă mai puțin, deci riscul de accidente este mai mic.

Practic, firmele vor clienţi buni, cu risc minim de accidente. Iar cei ...răi vor plăti mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Noi criterii pentru calculul polițelor RCA. Prețurile vor fi stabilite în funcție de vechimea mașinii sau data obținerii permisului