Antena Meniu Search
x

Video Ce verificări putem face pentru 680 de lei dacă ducem maşina la RAR. Niciun mecanic nu oferă aceste servicii

Veşti bune pentru cei care vor să îşi cumpere o maşină second hand şi caută să se ferească de ţepe. Începând de luni, Registrul Auto Român oferă servicii de verificare auto. Inginerii de acolo ne vor putea spune dacă maşina a fost implicată în accidente sau dacă are probleme ascunse. Şi, cel mai important, ne vor putea avertiza dacă maşina a fost furată sau dacă are kilometrajul dat înapoi

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 20.05.2022, 19:45

Vezi și

Kilometri daţi înapoi, probleme ascunse la motor, defecţiuni ale sistemelor de siguranţă sau caroserii chituite şi revopsite după accidente nedeclarate. Sunt doar câteva dintre problemele pe care samsarii încearcă, de obicei, să le ascundă şi pe care mecanicii de la RAR le vor căuta atunci când mergem la ei cu maşina pe care vrem să o cumpărăm. "Clientul are de ales între trei pachete şi orice combinaţie între aceste trei pachete. Primul pachet se referă la elementele de identitate ale unui vehicul, al doilea pachet se refera la starea tehnica a vehiculului şi cel de-al treilea la indicaţia odometrului", a explicat Cristi Bucur, director tehnic RAR. 

Maşini second hand. Ce verificări se pot face la RAR

Practic, specialiştii de la Registrul Auto Român vor putea evalua vehiculul înainte să batem palma cu vânzătorul. Preţul pentru o verificare completă este de aproximativ 680 de lei, similar cu cele practicate de service-urile care oferă deja de ani de zile astfel de servicii. În schimb, primim în plus verificări pe care doar cei de la RAR le pot face. Specialiştii de la Registrul Auto Român ne pot ajuta şi cu identificarea maşinii. Aşadar, pot verifica, în bazele lor de date, seriile de şasiu sau de motor şi ne pot spune dacă acestea au fost în vreun fel modificate şi, totodată, dacă maşina a fost sau nu declarată furată. 

"Dacă, într-adevăr, aici se face o verificare foarte serioasă, acei 600 de lei cred că merită. Ţeapa este întotdeauna mult mai scumpă", crede un bărbat. "Nu aş veni cu ea la RAR, aş verifica-o eu personal, în primul rând. în al doilea rând, aş duce-o la circuit, să văd ce-i poate pielea", spune un altul.

Pe acelaşi subiect

Cum te programezi pentru a verifica maşina la RAR

Pentru o programare, tot ce trebuie să facem este să intrăm pe site-ul RAR şi să accesăm butonul "RAR eXpert". Dacă nu ne descurcăm, putem suna la un număr de telefon (021 9672) şi cineva ne va ajuta cu programarea. Verificări se pot face şi la mecanici găsiţi pe internet. Şi ei pot vedea dacă există probleme cu vopseaua sau cu sistemele maşinii şi ne pot arată defectele ascunse. Iar preţurile sunt cam aceleaşi. "E esenţială proba de drum. Fiind pe teren, nu e ca pe elevator, să tragi de roţi să vezi unde bate. Toate bătăile, toate sunetele suspecte se simt în mers. Trebuie să ştii cum să mergi cu maşina", afirmă Dan Muşetoiu, inginer verificări auto. 

"Noi am susţinut că nu ne putem şi nu ne dorim să ne substituim unui atelier de reparaţii autorizat, cel care poate să diagnosticheze mult mai bine decât noi starea tehnică reală a vehiculului. În schimb, noi venim cu experienţa acestei identificări, asigurăm în felul acesta că vehiculul are o identitate reală care nu este modificată", spune Cristi Bucur, director tehnic RAR.

Unde e disponibil serviciul Registrului Auto Român

În prezent, Registrul Auto Român face astfel de verificări doar la sediul său din Calea Griviţei, din Bucureşti. Până la finalul anului, serviciul ar urma să fie disponibil în toată ţara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » Ce verificări putem face pentru 680 de lei dacă ducem maşina la RAR. Niciun mecanic nu oferă aceste servicii