Antena Meniu Search
x

Video City Insurance încă vinde polițe de asigurare RCA, deși este în pragul falimentului. Șoferii vor aștepta despăgubirile luni întregi

Milioane de poliţe de asigurare sunt în aer, după ce cel mai mare asigurător RCA  e la un pas de faliment. Teoretic, în caz de accident, banii vin de la Fondul de Garantare. Practic, durează luni bune până când şoferii vor fi despăgubiţi. Culmea, poliţele încă se vând, în vreme ce şoferii caută disperaţi soluţii pentru a-şi repara maşinile. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 11.09.2021, 00:48

Vezi și

Cătălin Ungureanu, păgubit: Mi s-a spus foarte frumos: "Ne pare rău că aveţi asigurare şi că nu vă putem ajuta să vă reparăm maşina".

Un şofer din Capitală a fost implicat într-un accident. Cel care l-a lovit avea poliţă la City Insurance. Când a venit vorba de reparaţii, răspunsul pe care l-a primit de la mai multe service-uri i-a semnalat clar faptul că există o problemă. Mare. Nu-şi va putea repara maşina.

Cătălin Ungureanu, păgubit: Nu am crezut în prima fază ce mi s-a spus. O să ne temem mai mult de asigurarea celuilalt, decât de accident în sine.  

Mii de şoferi pot ajunge cu reparaţiile în aer, din cauza City Insurance

City Insurance este cel mai mare asigurător din România: are 45% din piaţa RCA şi peste 3 milioane de poliţe vândute. În câteva zile, compania ar urma să intre în faliment. Trebuia să facă rost de 150 de milioane de euro, numai că nu s-a întâmplat asta. 

Daniel Apostol, director comunicare ASF: La data limită, banii necesari completării cerinţei de capital, o prima condiţie esenţială, nu fuseseră înregistraţi în conturile companiei. 

Mădălina Chițac, reporter Observator: Șoferii care sunt loviți în trafic de o mașină asigurată la City Insurance vor fi despăgubiți din Fondul de Garantare. Problema e că Fondul de Garantare va da despăgubirea abia după ce instanța pronunță falimentul companiei. Lucru care se poate întâmpla in câteva luni bune. Așa că șoferii fie rămân cu mașina avariată, fie plătesc reparația din buzunarul propriu. 

Adrian Cuculis, avocat: Vor fi foarte puține service-uri care vor accepta să repare mașinile, pentru că toată povara despăgubirii o să fie preluată de Fondul de Garantare. 

Compania încă are dreptul de a vinde polițe de asigurare

Reprezentanţii Fondului de Garantare spun că nu vor să comenteze situaţia până nu va fi pronunţat falimentul.. Culmea, în continuare se vând poliţe de asigurare la City Insurance. Sunt cele mai ieftine de pe piaţă, cu 30% mai mici în comparaţie cu alte firme. 

Adrian Cuculis, avocat: O societate care e într-un iminent faliment ar fi trebuit să fie chemată la masa discuției. Și să-i fie luat dreptul de a emite aceste polițe. 

Sergiu Beceanu, borker asigurări: Dezavantajul poliţei RCA este că ea se referă la daune pe care le producem noi terţilor. Şi atunci ne face mai puţin atenţi când luăm o decizie.

Companiei încă nu i s-a retras autorizaţia de funcţionare. 

Daniel Apostol, director comunicare ASF: La ora la care noi vorbim, compania funcţionează sub o administrare temporară a Fondului de Garantare a Asiguraţilor. 

Cel mai probabil, săptămâna urmatoare ASF va cere falimentul City Insurance. Ar fi cel de-al patrulea faliment răsunător al unei companii din domeniu RCA din ultimii cinci ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » City Insurance încă vinde polițe de asigurare RCA, deși este în pragul falimentului. Șoferii vor aștepta despăgubirile luni întregi