Antena Meniu Search
x

Copaci doborâţi de zăpadă pe şosele Harghita, viaţa şoferilor în pericol

Atenţie, cad copaci! Aceasta a fost avertizarea zilei printre şoferii care au avut drum în judeţul Harghita. Din cauza ninsorii, copacii încărcaţi cu zăpadă se prăbuşesc pe carosabil. Iar crengile care atârnă deasupra şoselei pun în pericol viaţa şoferilor.

Vezi și

Atenţie, cad copaci! Aceasta a fost avertizarea zilei printre şoferii care au avut drum în judeţul Harghita. Din cauza ninsorii, copacii încărcaţi cu zăpadă se prăbuşesc pe carosabil. Iar crengile care atârnă deasupra şoselei pun în pericol viaţa şoferilor. În 24 de ore, muncitorii de la Drumuri au tăiat peste o sută de arbori, timp în care turiştii care au avut drum în zonă au aşteptat ore în şir în trafic.

Copacii încărcaţi cu zăpadă cad unul după altul pe drumul naţional 12 A, între Lupeni şi Corund. Zgomotul drujbelor nu s-a mai oprit de 24 de ore. Orice şofer care trecea prin zonă era în pericol din cauza arborilor şi a crengilor care riscau să se prăbuşească peste maşini. 

De câteva zile, echipajele Poliţiei dirijează traficul în zonă. 

Deşi în zonă nu a căzut foarte multă zăpadă, copacii îngheaţă în timpul nopţii şi se cedează apoi foarte uşor. 

Acasă au vrut să ajungă mai repede şi şoferii care au aşteptat în cozi kilometrice ca arborii să fie îndepărtaţi de pe drum. Lemnul a fost încărcat în camioane şi va fi folosit pentru încălzirea locuinţelor. Lucrătorii de la drumuri spun că tăierea arborilor bătrâni, de pe marginea drumurilor care traversează pădurile, este amânată de autorităţi de doi ani, din cauza lipsei banilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Copaci doborâţi de zăpadă pe şosele Harghita, viaţa şoferilor în pericol