Antena Meniu Search
x

Video Deţinătorii de permise tip A nu mai au nevoie de trusă de prim-ajutor şi extinctor. Legea a fost promulgată de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină triunghiul reflectorizant, trusa de prim-ajutor şi extinctorul din setul obligatoriu pentru motociclete.

de Redactia Observator

la 09.04.2024, 20:07

Vezi și

Potrivit iniţiatorilor, aceste obiecte pot pune viaţa motocicliştilor în pericol, mai ales că de multe ori sunt improvizate locurile în care sunt fixate. Până acum, în lipsa celor 3 accesorii, erau amendaţi cu până la 825 lei.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare completarea art. 8 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002, prin introducerea unui nou alineat care să prevadă exceptarea posesorilor de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a deţine asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

Legea a fost promulgată

„Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate”, arată legea promulgată.

În prezent, Codul rutier (OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice) nu face distincţie între vehicule şi îi obligă pe toţi conducătorii să deţină două triunghiuri reflectorizante, o trusă medicală şi extinctor. 

Camera Deputaţilor a aprobat legea pe 11 martie, în calitate de for decizional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri Auto » Deţinătorii de permise tip A nu mai au nevoie de trusă de prim-ajutor şi extinctor. Legea a fost promulgată de preşedinte