Antena Meniu Search
x

Video Două judeţe, legate prin şantiere. Şoferii sunt disperaţi pentru că stau în cozi chiar şi de 90 de minute: "Omorâm maşinile"

Mii de şoferi trec prin testul nervilor, fie în cozi nesfârşite, prin hârtoape sau ocolind kilometri întregi ca să ajungă unde au nevoie. Zeci de kilometri de lucrări au transformat în şantier două dintre intrările în judeţul Iaşi. Dacă la podul peste Siret lucrările, cel puţin în teorie, ar trebui finalizate în două luni, pe drumul care leagă judeţul Botoşani de Iaşi şantierele mai durează cel puţin doi ani.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.08.2021, 20:52

Vezi și

Două judeţe, Iaşi şi Botoşani, sunt legate acum prin şantiere pe şosele. Aparent motiv de bucurie că se refac drumurile bombardate pe care nu s-a mai intervenit de ani întregi, lucrările au reuşit să ducă şoferii la disperare. Podul peste Siret, în şantier de câteva luni, vine şi cu restricţii.  Autovehiculele care au o masă totală mai mare de 7.5 tone nu au voie deloc pe aici, așadar cine vrea să ajungă spre exemplu de la Târgu Frumos la Roman sau spre Bacău are de făcut un ocol de aproape 40 de kilometri, dublu față de cât ar face pe aici.

Cine nu ocoleşte stă la coadă. 

Şofer: Trec mai in fiecare zi, de doua trei ori..

Reporter: Şi cum e? Așteptați mult uneori?

Pe acelaşi subiect

Şofer: Da, mai ales în weekend aștepți și 40 de minute, o oră, o oră jumătate.

Şofer: Se stă mult la rând, nu știu ce durează atâta podul ăsta. Lucrez în Olanda, acolo în două săptămâni maxim era gata lucrarea asta.

Nervii unora, bucuria afaceriştilor de ocazie. O oportunitate în cozile nesfârşite au găsit comercianţii ambulanţi. Lucrările la podul peste Siret au început în primăvară și promisiunea e că va fi gata până la venirea iernii.

Altă şosea, acelaşi haos în trafic. Zeci de kilometri de lucrări au fost deschise pe Drumul Naţional 28 B, cel care leagă Botoşani de Iași prin Târgu Frumos. Pe multe porţiuni se circulă alternativ pe un sens sau pe asfaltul vechi şi plin de cratere. Cozi şi nervi şi aici. 

Reporter: Cum se circulă?

Şofer: De la foarte prost în sus... Dezastru, omorâm mașinile.

 Lucrările sunt un coșmar și pentru localnici

Şanţurile făcute de muncitori pentru reabilitarea şi extinderea drumului îi blochează în propriile curţi şi pe localnici. De mai bine de o lună, din cauza diferenţei de nivel este imposibil sa intre cu mașinile în curte și este destul de greu de intrat chiar și la pas.

În teorie, lucrările ar urma să fie finalizate peste doi ani. Cei care vor să evite acest traseu pot folosi drumul prin Plugari, însă şi acolo sunt lucrări la graniţa dintre judeţe, pe o porţiune mai scurtă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri Auto » Două judeţe, legate prin şantiere. Şoferii sunt disperaţi pentru că stau în cozi chiar şi de 90 de minute: "Omorâm maşinile"