Antena Meniu Search
x

Video Traficul devine sufocant, odată cu apropierea începutului şcolii. Şoferii se tem că peste două săptămâni vor petrece de două ori mai mult timp la volan

Apropierea începutului şcolii se simte cel mai bine în trafic. Odată cu sfârşitul vacanţelor şi scăderea temperaturii, şoselele încep să se umple de maşini. Se vede şi în Bucureşti, unde în ultimele zile şoferii au văzut cum drumul obişnuit începe să dureze cu câteva zeci de minute mai mult. Şi este doar începutul. Peste două săptămâni, după deschiderea şcolilor, ne aşteptăm la blocaje şi cozi uriaşe în trafic. La Iaşi, situaţia este cu atât mai gravă cu cât zone întregi din oraş sunt deja blocate din cauza lucrărilor.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.08.2021, 17:16

Vezi și

În Iaşi, la primele ore ale dimineții, traficul le dă fiori de groază celor care trebuie să ajungă la serviciu sau grădiniţe.

Şofer: Groaznic, groaznic, am noroc că am copiii la grădiniță în Bucium că altfel e groaznic.

Reporter: Cum va fi de pe 13 septembrie?

Şofer: Nici nu vreau să mă gândesc, cred că la 6 o sa plec din Visani să vin in oras. In general facem 40 de minute până la grădinița copiilor, din 13 septembrie cu 2 benzi...

Pe acelaşi subiect

Reporter: Cât o să faceți? O oră, două?  

Şofer: Cu siguranță.

În zona Bucium, una oricum aglomerată, benzi întregi sunt blocate de lucrări. Aşa se face că acum se circulă doar pe un singur fir. Şoferii se gândesc cu disperare la ce vor face peste două săptămâni când copiii vor trebui să meargă la şcoală.

Şofer: Aglomerat...și nu a început școala. Când o să înceapă școala o sa fie mai aglomerat.

Reporter: Cât stați în trafic?

Şofer: Stăm jumătate de oră și mai mult. E foarte greu 

Şofer: Apăsător și ne doare că vine școala și nu știm ce o să facem 

Aglomeraţie şi pe şoseaua Nicolina, din cauza benzilor separate pentru mijloacele de transport în comun

Iar acolo unde nu sunt șantiere au apărut alte probleme pentru șoferi în Iași. De câteva săptămâni, pe șoseaua Nicolina una dintre cele mai aglomerate artere din oraș au separate benzile pentru mijloacele de transport în comun astfel mașinilor le mai rămân doar două benzi de circulație pe sens și se vor vrea ambuteiaje și mai mari odată cu începerea anului școlar. Deși primăria a dat asigurări că lucrările care blochează şoselele vor fi finalizate până la începutul anului şcolar, la cum arată șantierul care se întinde pe aproape un kilometru, șoferilor le este greu sa creadă că termenul va fi respectat. 

Când vine vorba de soluții, singura variantă oferită de autorităţi sunt autobuzele și tramvaiele, însă oamenii se plâng că și acestea sunt prea puține și supra-aglomerate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Auto » Traficul devine sufocant, odată cu apropierea începutului şcolii. Şoferii se tem că peste două săptămâni vor petrece de două ori mai mult timp la volan