Antena Meniu Search
x

Video Începe ridicarea mașinilor parcate ilegal în București. Cum vor putea șoferii să identifice parcările publice cu taxă

Mare atenţie unde parcaţi începând de mâine în Capitală. Şoferii care îşi lasă maşinile pe locurile publice, marcate cu albastru, şi nu plătesc taxa de parcare, vor fi amendaţi. În plus, s-ar putea trezi şi cu automobilele blocate. Şi tot de mâine, poliţiştii vor sancţiona aspru conducătorii auto care parchează în locuri nepermise sau care blochează intersecţiile.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 15.08.2022, 19:59

Vezi și

200 de lei amendă şi maşina blocată în parcare. Asta riscă cei care îşi lasă autoturismul într-o parcare publică, dar nu plătesc taxa. Sunt sacţiunile prevăzute de Primăria Capitalei încă din 2019 şi care se aplică abia de mâine.

Nu toţi şoferii sunt însă de aceeaşi părere. Iar alţi conducători auto se plâng că nu sunt suficiente locuri.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Spaţiul fizic în zona centrală este și va fi limitat pentru că domeniul public nu se mai extinde și rămâne acelaşi pe care îl ştim cu toţii. Crearea de noi locuri de parcare se realizează, dar pe o stradă pe care legislatia nu iți permite să creezi locuri noi de parcare eşti limitat la acele locuri care deja există.

Primăria promite totuşi că, într-un an, numărul de locuri o să ajungă de la 12.000 la 30.000. Pe unele străzi, locurile de parcare au fost trasate doar pe jumătate.

Pe acelaşi subiect

Andreea Milea, reporter Observator: Pe strada Jean Louis Calderon, Primaria Capitalei a trasat locurile publice de parcare pe o singură parte a acestei artere. De cealaltă parte, locurile nu sunt marcate, iar asta inseamnă că șoferii care își lasă aici mașinile nu sunt obligați să plătească parcarea, iar de mâine nu riscă să fie amendaţi.

Unii şoferi au fost în culmea fericirii când au văzut că parcarea este gratuită astăzi

De mâine, angajaţii Companiei Municipale de Parking vor începe să-i amendeze de la prima oră pe cei care nu plătesc. 

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Când mergi într-un mall parchezi pe proprietate privată și plătești parcarea. Când parchezi în Bucureşti, tu parchezi pe proprietate publică, care trebuie să înțelegem că este a tuturor şi dacă vrem să o indisponibilizăm, să o utilizăm, trebuie să achităm un tarif corect. 

Tot mâine, echipaje de la Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală vor începe o nouă acţiune de ridicare a maşinilor parcate ilegal, pe trotuar sau pe spaţiul verde. Şoferii prinşi vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 290 şi 725 de lei. De la începutul anului, peste 20.000 de şoferi din Capitală au fost sancţionaţi pentru staţionări sau opriri în locuri nepermise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Începe ridicarea mașinilor parcate ilegal în București. Cum vor putea șoferii să identifice parcările publice cu taxă