Antena Meniu Search
x

Maşinile urmează să fie produse cu limitatoare de viteză din 2022, în UE

Regulile producţiei de autoturisme se schimbă, pentru ca ele să fie cât mai sigure pentru noi: nicio maşină nu va mai ieşi din fabrică fără să fie dotată cu un sistem inteligent de limitare a vitezei.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 12:32

Vezi și

Regulile producţiei de autoturisme se schimbă, pentru ca ele să fie cât mai sigure pentru noi: nicio maşină nu va mai ieşi din fabrică fără să fie dotată cu un sistem inteligent de limitare a vitezei. Veţi avea cameră de bord instalată chiar în dreptul parbrizului care va detecta tot ce înseamnă semne de circulaţie. Practic, în momentul în care se depăşeşte o limită a vitezei, la nivelul pedalei de frână se va simţi o vibraţie.

Nu vă imaginaţi acum că autoturismul va şi frâna brusc el de la sine putere. Este mai mult un semnal care să îl avertizeze pe şofer. Şi cum tehnologia este într-o continuă evoluţie, gândiţi-vă că în curând, pe maşini va fi montată şi o aşa numită...cutie neagră. Este similară, practic, cu cea a avioanelor, va fi dotată cu GPS şi va detecta momentul în care a avut loc un accident rutier. 

Nu sunt dotări doar pentru maşinile scumpe, ci sunt obligatorii pentru orice autoturism, începând cu 2022. Măsura este cerută de Uniunea Europeană, într-un proiect legislativ care e aşteptat să fie aprobat în 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Maşinile urmează să fie produse cu limitatoare de viteză din 2022, în UE