Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O greşeală pentru care mulţi şoferi erau iertaţi de poliţie va fi sancţionată cu amenzi de până la 825 de lei

Atenţie, şoferi, ce reguli încălcaţi în trafic! Dacă pentru unele dintre ele primeaţi până acum un simplu avertisment, acum sunt pedepsite direct cu amendă sau chiar suspendarea permisului! Noile modificări au apărut deja în Monitorul Oficial.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 17.07.2024 , 13:48

Vorbim despre toate abaterile care duceau la suspendarea permisului de conducere. Mai exact, dacă eram în situaţia în care aveam un pasager bolnav în maşină şi ne grăbeam către spital, atunci poliţiştii se lăsau înduplecaţi de urgenţa situaţiei şi nu amendau.

Dar cu legea schimbată, poliţiştii vor fi obligaţi să amendeze acel şofer care se grăbeşte către spital şi încalcă marcaje longitudinale sau trece pe culoarea roşie a semaforului. În acest caz, amenzile ajung până la 825 de lei şi se pot plăti la jumătate în minim 15 zile.

Nu este singura situaţie în care poliţiştii trebuie să amendeze şoferii. Cei care au domiciliul în România şi au obţinut un permis de conducere într-un alt stat, dar nu şi-au preschimbat permisul de conducere vor fi amendaţi. De asemenea, şi căruţaşii care conduc atelaje neînregistrate. Amenzile se aplică atât şoferilor, cât şi persoanelor juridice 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme sau cunoaşteţi persoane care au întâmpinat probleme în privinţa recalculării pensiilor?
Observator » Ştiri Auto » O greşeală pentru care mulţi şoferi erau iertaţi de poliţie va fi sancţionată cu amenzi de până la 825 de lei