Antena Meniu Search
x

Restricţii de trafic în Bucureşti. Podul Grant a intrat în reparaţii capitale (Video)

Podul Grant a intrat în reparaţii capitale. Şi asta vine la pachet cu restricţii în trafic. Vorbim de una dintre cele mai circulate artere din nordul Bucureştiului, care a ajuns într-o stare avansată de degradare.

de Redactia Observator

la 09.04.2019, 10:43

Vezi și

Podul Grant a intrat în reparaţii capitale. Şi asta vine la pachet cu restricţii în trafic. Vorbim de una dintre cele mai circulate artere din nordul Bucureştiului, care a ajuns într-o stare avansată de degradare. Structura inaugurată în 1910 nu a mai trecut printr-o reabilitare masivă de 12 ani. Acum autorităţile promit o nouă faţă pentru pod. Însă până atunci trebuie nervi de oţel. Lucrările vor dura aproximativ doi ani şi vor costa peste 52 de milioane de lei.

După mai bine de 12 ani în care nu s-au făcut decât lucrări provizorii de întreţinere, Podul Grant a intrat în reparații capitale. Pasajul care trece peste magistralele de cale feratăce pleacă din Gara de Nord și leagă bulevardul Ion Mihalache de cartierele Giuleşti şi Crângaşi este una dintre cele mai tranzitate rute din Capitală. Artera conectează practic cartierele din nordul Capitalei de zone ca Militari şi Drumul Taberei.

În prezent, podul se află într-o stare avansată de degradare. Iar la ultima expertiză, cea din 2016, starea structurii a fost clasificată drept "nesatisfăcătoare".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Odată cu lucrările au apărut şi restricţiile în trafic. Astfel, pentru început, breteaua de acces care urcă dinspre Calea Griviţei pe Podul Grant, către Crângaşi, este închisă pe ambele sensuri.

Totodată, circulația liniei de tramvai 41 va fi suspendată, în perioada iulie - august, între Podul Grant și terminalul Ghencea, tocmai pentru finalizarea lucrărilor la Pasaj, dar şi a celor de la Podul hobanat peste Șoseaua Virtuții și la stația de metrou „Parc Drumul Taberei".

Lucrările vor fi realizate de Administraţia Străzilor şi sunt estimate să dureze doi ani. Costul proiectului se ridică la peste 52 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Restricţii de trafic în Bucureşti. Podul Grant a intrat în reparaţii capitale (Video)