Antena Meniu Search
x

Video Programul Rabla Clasic vine cu schimbări în 2023: se majorează prima de casare

Programul Rabla Clasic vine cu schimbări în 2023. Guvernul vrea să majoreze prima de casare de la 6.000 la 9.000 de lei în cazul predării unui autovehicul uzat şi la 10.000 de lei pentru două maşini vechi.

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 22:43

Vezi și

Din cadrul Rabla Plus va fi eliminată subvenţia pentru maşinile electrice care costă mai mult de 360.000 de lei. Nou va fi şi programul Rabla pentru Flote, menit să încurajeze achiziţia de maşini electrice noi de către firme.

"Pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, destinate persoanelor fizice şi persoanelor juridice, ca urmare a interesului considerabil de care s-au bucurat până acum, există o propunere de alocare a unor sume mai mari pentru 2023 faţă de anul trecut în proiectul Bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului de Mediu postat în consultare publică. În această perspectivă, se lucrează la modificarea ghidurilor de finanţare, inclusiv în sensul creşterii primelor de casare. După aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului de Mediu va demara şi cel de-al treilea program, Rabla Local, destinat unităţilor-teritorial administrative, prin care se estimează casarea a 100 de mii de vehicule. De asemenea, este luată în calcul lansarea unui al patrulea program de casare, Rabla pentru Flote, care să încurajeze achiziţia de autovehicule electrice noi pentru operatorii economici care deţin flote de maşini", se arată într-o informare prezentată în şedinţa de guvern de miercuri.

În total, bugetul Rabla este estimat la 1 miliard 800 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Auto » Programul Rabla Clasic vine cu schimbări în 2023: se majorează prima de casare