Antena Meniu Search
x

Prudența la volan face polița RCA mai ieftină

Suntem ţara din Uniunea Europeană cu cele mai multe victime ale accidentelor rutiere. Lipsa autostrăzilor, drumurile prost semnalizate şi asfaltate, dar şi lipsa educaţiei rutiere sunt motivele principale.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 20.01.2019, 23:25

Vezi și

Suntem ţara din Uniunea Europeană cu cele mai multe victime ale accidentelor rutiere. Lipsa autostrăzilor, drumurile prost semnalizate şi asfaltate, dar şi lipsa educaţiei rutiere sunt motivele principale. O atitudine mai prudentă la volan scade riscul producerii accidentelor cu până la 70 la sută, spun specialiştii. Şi ne poate salva şi bugetul, pentru că duce la scăderea preţului poliţei RCA. Foarte puţini şoferi ştiu, însă, ce înseamnă exact şofatul defensiv. iata, mai multa prudenta la volan. O echipă Observator a aflat asta chiar de la experţi.

Suntem pe pista Academiei Titi Aur, un loc unde erorile sunt permise. În trafic însă, o astfel de manevră se poate termina oricând cu o tamponare.

Câteva lecţii de condus defensiv îi ajută pe şoferi să evite accidentele. Iar totul începe cu pregătirea maşinii. Cauciucurile sunt cele mai importante, mai ales acum, iarna.

Odată ce maşina e gata, pornim la drum. Pe o şosea acoperită cu zăpadă, viteza este reţeta sigură pentru o tragedie.

Numărul accidentelor rutiere creşte de 5 ori în zilele cu ploaie sau ninsoare, arată statisticile asiguratorilor. Din cauza evenimentelor de pe şosele, poliţele RCA s-au dublat în ultimii ani.

Cei care nu sunt implicaţi în accidente plătesc însă mai puţin - până la jumătate din valoarea asigurării, dacă în ultimii opt ani nu au provocat niciun eveniment rutier.

Prin sistemul BONUS-MALUS, preţul asigurării creşte treptat, în funcţie de numărul incidentelor provocate în trafic. Astfel, un şofer indisciplinat poate ajunge să scoată din buzunar de aproape patru ori mai mult.

În acest an, tarifele de referinţă pentru poliţele RCA pornesc de la 572 de lei pentru un român trecut de 60 de ani, care conduce o maşină cu motorizare mică. şi depăşesc 2.400 de lei în cazul tinerilor care au maşini puternice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Prudența la volan face polița RCA mai ieftină