Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Radare de 13.000 de euro, care măsoară viteza de la 1 km şi au marjă de eroare 0%. Noua armă a Poliţiei Rutiere

Drumurile noastre rămân cele mai periculoase din Europa, cu un număr record de accidente şi morţi din cauza vitezei. Asta deşi avem câte un radar la fiecare 20 de kilometri de drum naţional şi autostradă. Şoferii nu par intimidaţi şi, nici chiar în cea mai aglomerată lună de vacanţă, nu se potolesc. Până la finalul săptămânii, şoselele vor fi împânzite de toate radarele Poliţiei.

de Ana Grigore

la 07.08.2024 , 20:01

Poliţiştii au scos arsenalul greu în trafic pentru a prinde şoferii grăbiţi. Din cele peste o mie de aparate de măsurare a vitezei, 250 dintre ele sunt vârfuri de gamă, care nu dau greş. 

Radare performante, de 13.000 de euro

Poliţia Română are în dotare pistoale radar de ultimă generaţie care utilizează tehnologia laser pentru a putea măsura viteza de la mai bine de un kilometru distanţă. În cazul acestor aparate, marja de eroare este de 0%.

Vezi și

Un astfel de radar costă aproximativ 13.000 de euro. Traficul este monitorizat şi cu maşini radar şi elicoptere. Iar din toamnă, Sistemul de supraveghere al Poliției va integra și cele 400 de camere ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Astfel, şoferii care încalcă legea vor fi sancţionaţi rapid şi vor putea fi evitate tragedii.  

În Capitală, amenzile au curs cu viteză ameţitoare. "În mai puţin de o oră, colegii mei au aplicat aproximativ 20 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au reţinut două permise de conducere", a declarat Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră.

Astfel de verificări se vor face zilnic, la nivel european, până pe 11 august, în cadrul acţiunii Speed. În România, doar în primele şase luni ale acestui an au fost înregistrate 400 de accidente rutiere grave, în urma cărora au murit 148 de oameni.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Ştiri Auto » Radare de 13.000 de euro, care măsoară viteza de la 1 km şi au marjă de eroare 0%. Noua armă a Poliţiei Rutiere