Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Regula numărul 1 care face diferenţa între viaţă şi moarte pentru motociclişti. Ghid de conducere defensivă

Începe sezonul excursiilor cu motocicleta. Uneori, acest lucru se traduce şi prin mai multe accidente. Aşadar, e important să ştim ce reguli trebuie să respectăm atât pe două, cât şi pe patru roţi, pentru a evita situaţiile de risc. Specialiştii în conducere defensivă vin cu un ghid de sezon.

de Angela Bertea

la 04.06.2024 , 21:30

"Important depăşirea s-o fac în zona în care eu văd tot timpul figura şoferului în oglinda lui şi implicit el mă va vedea pe mine", ne explică un instructor auto.

Este regula numărul 1 atunci când te afli pe două roţi. Mai ales că depăşirile riscante sunt printre cele mai frecvente cauze ale accidentelor în care sunt implicaţi motociclişti. Şi şoferii trebuie să-i respecte şi să-i protejeze pe motociclişti. "Dacă sunt 2 benzi pe sens, cei din banda 1 merg puţin mai în dreapta, cei din banda a doua merg spre stânga spre acul drumului pentru a crea acest spaţiu motocicliştilor", explică Constantin Alexa, fost instructor auto.

Alte recomandări ale specialiştilor pentru motocicliştii neexperimentaţi

Vezi și

În cazul celor de pe două roţi, echipamentul de protecţie poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Foarte importantă e siguranţa, de aceea când suntem pe motor casca reprezintă accesoriul obligatoriu din echipamentul de protecţie. 

Viteza şi puterea motorului sunt alte condiţii importante pentru siguranţa în trafic. "Mulţi sunt tentaţi având un permis inferior categoriei să conducă totuşi motociclete cu o capacitate cilindrică mult prea mare. E un capăt de viaţă pentru cel puţin 5 persoane decedate până acum în perioada 2023-2024", spune Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt de la IPJ Suceava

Un bilanţ tragic numai în judeţul Suceava. Chiar şi aşa, mulţi încalcă regulile cu inconştienţă. Un bărbat din Bucureşti a fost surprins în trafic în timp ce-şi ducea copilul, pe motor, fără cască.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Ştiri Auto » Regula numărul 1 care face diferenţa între viaţă şi moarte pentru motociclişti. Ghid de conducere defensivă