Meniu
Search
x

Românii vor mașină personală, nu ridesharing

Cifrele poluării au atins cote alarmante, dar pe români nu pare să îi intereseze. Vor să aibă maşini personale, cu care să meargă peste tot. La polul opus, mai mult de jumătate dintre europeni preferă să apeleaze la ride-sharing

De Alex Prunean la 25.01.2020, 23:56
Vezi și

Cifrele poluării au atins cote alarmante, dar pe români nu pare să îi intereseze. Vor să aibă maşini personale, cu care să meargă peste tot. La polul opus, mai mult de jumătate dintre europeni preferă să apeleaze la ride-sharing. Am făcut un calcul, iar rezultatul arată că proprietarii maşinilor cheltuiesc mai mulţi bani, când folosesc autoturismul doar în oraş, faţă de cât ar cheltui folosind platformele de ridesharing. 

Numărul autoturismelor vândute creşte de la an la an. Doar în 2019, piaţa auto a crescut cu 8 procente, iar parcul auto însumează 8 milioane maşin. Aşa se face că târgurile sunt pline de şoferi care visează să fie proprietari. Nu se mai gândesc la costuri suplimentare pe lângă carburant sau piese de schimb.

Asigurarea pe un an 400 de lei, impozitul la primarie aproximativ 100 de lei, si rovignieta pe un an 130 de lei.

La toate astea, se adaugă stresul provocat de căutarea unui loc de parcare sau orele pierdute în aglomeraţia infernală din marile oraşe. Dar pentru şoferii români, contează mai mult să meargă cu maşina la birou, la cumpărături sau la distracţie. Prea puţini sunt cei care apelează la ridesharing.

”Pentru ca preturile sunt mult prea mari fata de ce ne putem permite cu salariile din România”, spune o tânără.

Conform unui studiu, parcul auto din Europa se apropie de stagnare. Datele arată că în următorii cinci ani, numărul maşinilor va începe să scadă. Asta înseamna, spun specialiştii, că pe bătrânul continent se vând din ce în ce mai puţine automobile, iar această tendinţă ar putea duce şi la o scădere a preţurilor. În Germania, spre exemplu, scăderea vânzărilor auto a început încă de acum 8 ani. Iar în prezent numărul celor care deţin o maşină personală a scăzut cu 7 procente. Acum, doar 36% dintre germani au în prorpietate un autoturism.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Românii vor mașină personală, nu ridesharing

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman