Antena Meniu Search
x

Românii vor mașină personală, nu ridesharing

Cifrele poluării au atins cote alarmante, dar pe români nu pare să îi intereseze. Vor să aibă maşini personale, cu care să meargă peste tot. La polul opus, mai mult de jumătate dintre europeni preferă să apeleaze la ride-sharing

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.01.2020, 23:56

Vezi și

Cifrele poluării au atins cote alarmante, dar pe români nu pare să îi intereseze. Vor să aibă maşini personale, cu care să meargă peste tot. La polul opus, mai mult de jumătate dintre europeni preferă să apeleaze la ride-sharing. Am făcut un calcul, iar rezultatul arată că proprietarii maşinilor cheltuiesc mai mulţi bani, când folosesc autoturismul doar în oraş, faţă de cât ar cheltui folosind platformele de ridesharing. 

Numărul autoturismelor vândute creşte de la an la an. Doar în 2019, piaţa auto a crescut cu 8 procente, iar parcul auto însumează 8 milioane maşin. Aşa se face că târgurile sunt pline de şoferi care visează să fie proprietari. Nu se mai gândesc la costuri suplimentare pe lângă carburant sau piese de schimb.

Asigurarea pe un an 400 de lei, impozitul la primarie aproximativ 100 de lei, si rovignieta pe un an 130 de lei.

La toate astea, se adaugă stresul provocat de căutarea unui loc de parcare sau orele pierdute în aglomeraţia infernală din marile oraşe. Dar pentru şoferii români, contează mai mult să meargă cu maşina la birou, la cumpărături sau la distracţie. Prea puţini sunt cei care apelează la ridesharing.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform unui studiu, parcul auto din Europa se apropie de stagnare. Datele arată că în următorii cinci ani, numărul maşinilor va începe să scadă. Asta înseamna, spun specialiştii, că pe bătrânul continent se vând din ce în ce mai puţine automobile, iar această tendinţă ar putea duce şi la o scădere a preţurilor. În Germania, spre exemplu, scăderea vânzărilor auto a început încă de acum 8 ani. Iar în prezent numărul celor care deţin o maşină personală a scăzut cu 7 procente. Acum, doar 36% dintre germani au în prorpietate un autoturism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Românii vor mașină personală, nu ridesharing