Antena Meniu Search
x

Video Săptămâna viitoare începe din nou programul Rabla. Cine poate lua cele mai mari sume

Ajutor de la stat pentru maşină nouă. Săptămâna viitoare începe din nou programul Rabla. Cele mai mari sume le pot lua cei care vor o maşină electrică.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 21.04.2021, 20:30

Vezi și
  • Peste 50.000 de români au maşini electrice şi hibrid la momentul actual.

440 de milioane de lei vor fi în acest an pentru programul Rabla clasic, cu 35 de milioane mai mult decât în 2020.

Tánczos Barna, ministrul Mediului: Pe Rabla Clasic ne aşteptăm la peste 50.000 de tichete care vor fi consumate. La Rabla Plus avem peste 6.500 de maşini electrice şi peste 5.000 de maşini hybrid plug-in. 

Rabla Plus beneficiază de un buget dublu faţă de anul trecut: 400 de milioane de lei. Şi asta pentru că interesul pentru astfel de maşini ar fi tot mai mare. Un şofer poate obţine 45 de mii de lei pentru o maşină full electrică sau 20 de mii de lei pentru una hibrid plug-in.

Peste 50.000 de români au maşini electrice şi hibrid la momentul actual

Pe acelaşi subiect

Alexandru Şeremet, director de comunicare marcă auto: Există ideea preconcepută că maşinile electrice sunt scumpe. Dacă luăm în calcul programul Rabla Plus, o astfel de maşină poate să fie mai ieftină decât modelul diesel, de putere similară. 

Cu tot interesul, infrastructura din România îi descurajează pe mulţi.

Florin Micu, jurnalist auto: Problema principală este infrastructura, care nu a ţinut pasul cu dezvoltarea modelelor auto. Este destul de complicat să utilizezi o maşină electrică în România. 

Datele oficiale arată că, la finalul anului trecut, în România erau puţin peste 50 de mii de maşini electrice şi hibrid. Pentru ele, există aproximativ o mie de staţii de încărcare. Ultimele două deschise la noi în ţară sunt chiar la iniţiativa lui Elon Musk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri Auto » Săptămâna viitoare începe din nou programul Rabla. Cine poate lua cele mai mari sume