Antena Meniu Search
x

Video Programul Rabla pentru electrocasnice 2021, buget record. Care sunt condiţiile de înscriere

Românii care vor să-şi schimbe aparatura electronică şi electrocasnică nu mai au mult de aşteptat. Programul Rabla ar putea să înceapă cel târziu luna viitoare. Vestea bună este că gama de produse s-a diversificat, în condiţiile în care foarte mulţi români lucrează - în prezent - de acasă. De asemenea, statul a dublat bugetul pentru vouchere, dar a introdus şi nişte condiţii suplimentare. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 20.04.2021, 14:03

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Românii care vor să-şi înnoiască setul de electrocasnice abia aşteaptă să înceapă acest program. 

Client: Am un frigider care trebuie schimbat, vreau să mai cumpăr din astea mai moderne. În primul rând maşina de spălat şi un aspirator. 

Cosmin Burducea, director magazin: Avem foarte mulţi clienţi care întreabă de program, când o să înceapă, ce produse intră în această campanie? 

Mai ales că anul acesta, programul "Rabla pentru electrocasnice" suferă nişte modificări. Tichetele nu vor mai depăşi jumătate din preţul noului aparat şi vor fi acordat în funcţie de eficienţa energetică a acestuia. 

Pe acelaşi subiect

Ştefan Toga, preşedintele AFM: Trebuia să ne conformăm unei noi reglementări a UE privind etichetarea produselor electronice şi electrocasnice. Ideea principală a programului este să scoatem din gospodării produsele vechi cu mare consum de energie.

Buget dublu pentru vouchere

Concret, pentru o maşină de spălat rufe, voucherele vor avea o valoare între 250 şi 500 de lei, în funcţie de dotări şi de clasa energetică. Iar voucherele pentru maşinile de spălat vase vor fi între 300 şi 400 de lei. Pe scurt, românii vor putea cumpăra cu ajutor de la stat - printre altele -  aparate de aer condiţionat, frigidere, televizoare, aspiratoare, laptopuri şi tablete.

Client: Eu zic că este de ajutor pentru că în primul rând scapi de nişte produse pe care nu le mai foloseşti, salvezi nişte bani

Anul trecut, maşinile de spălat au fost cele mai cumpărate electrocasnice. Acum, însă, managerii magazinelor de profil speră să aibă vânzări la toate categoriile de produse incluse în program.

Cosmin Burducea, director magazin: O să fie nevoie să vă înregistraţi pe site-ul AFM, pentru primirea voucherelor, şi după ce intraţi în posesia acestora vă prezentaţi la magazin şi de aici ne ocupăm noi. Aparatul vechi este preluat de colegii noştri, în momentul în care se livrează produsul nou. Mai departe predăm spre firma de reciclare. 

Anul acesta, statul a dublat fondurile acordate programului Rabla pentru electrocasnice. Cele 75 de milioane de lei ar putea fi aprobate, miercuri, de Guvern. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Programul Rabla pentru electrocasnice 2021, buget record. Care sunt condiţiile de înscriere