Antena Meniu Search
x

Rovinietă falsă printr-o aplicație neautorizată. Avertismentul transmis de CNAIR șoferilor

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează asupra existenței unei aplicații neautorizate pentru achiziția rovinietei.

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 12:54

Rovinietă falsă printr-o aplicație neautorizată. Avertismentul transmis de CNAIR șoferilor - Observator

"CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că aplicația mobilă Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă)", a transmis CNAIR printr-un comunicat de presă. Compania roagă utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deținut de către CNAIR sau la distribuitorii autorizați, care se regăsesc pe site-ul oficial al companiei.

CNAIR anunță că nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web/aplicații mobile neautorizate.

"În același timp, subliniem faptul că, la achiziționarea unei roviniete prin intermediul aplicației Aircash, utilizatorii achită costuri suplimentare față de prețul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar prin aplicatia Aircash suma achitată este de 5 euro, din care 2 euro reprezintă taxa VOI (Vignette Online Identification))", se mai arată în informarea CNAIR.

Cât costă rovinieta în 2023

În prezent, rovinieta pentru un autoturism obişnuit costă între 3 euro pentru o zi şi 28 de euro pentru un an. Pentru vehiculele de transport marfă mai uşoare de 3,5 tone, preţurile sunt între 6 şi 96 de euro. Cele mai mari preţuri sunt pentru TIR-uri şi ajung la peste 1200 de euro pe an. Pe lângă benzinării sau on-line, rovinieta se poate cumpăra şi prin SMS, însă doar pentru una sau şapte zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri Auto » Rovinietă falsă printr-o aplicație neautorizată. Avertismentul transmis de CNAIR șoferilor