Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Schimbare importantă pentru şoferi. Vor fi notificați prin SMS sau e-mail, cu 30 de zile înainte de expirarea permisului auto

Din acestă lună, şoferii vor fi anunţaţi prin SMS sau e-mail atunci când urmează să le expire permisul de conducere. În acest fel, autorităţile speră că vor putea evita cozile inteminabile care se formează la ghişee, dar şi să le ofere o mână de ajutor conducătorilor auto.   

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 11.07.2024 , 09:00

Vorbim despre două tipuri de SMS-uri pe care şoferii le vor putea primi. Primul va fi primit cu 30 de zile înainte ca permisul de conducere să expire. Al doilea va fi primit a două zi după data de expirare, asta pentru a-i anunţa pe şoferi că nu mai este valabil.

Ei bine, SMS-ul primit cu o lună înainte de expirare va conţine seria permisului, data exactă la care acesta expiră, dar şi un link către platforma pe care şoferii se pot programa pentru a schimba aşadar documentul. Notificările vor fi trimise atât prin SMS, cât şi prin email.

Amendă de până la 1.320 de lei pentru şoferii care conduc cu permisul auto expirat

Vezi și

Autorităţile speră că în acest fel, pe lângă faptul că le vor da o mână de ajutor şoferilor, vor evita şi situaţiile în care ghişeele vor fi aglomerate în aceste perioade. România numără în acest moment peste 8 milioane de şoferi. Este important de spus că cei care conduc cu permisul de conducere expirat riscă o amendă de până la 1.320 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri Auto » Schimbare importantă pentru şoferi. Vor fi notificați prin SMS sau e-mail, cu 30 de zile înainte de expirarea permisului auto