Antena Meniu Search
x

Video Schimbări la examenul auto pentru scutere și motociclete: "În felul ăsta scăpăm de orice dubii"

Aviz celor care vor să conducă scutere şi motociclete. Examenul pentru permis va arăta altfel - proba traseului o să fie filmată, ca la testul auto. Examinatorii au cerut modificarea Codului Rutier cu această prevedere, menită să mai reducă din numărul de contestaţii. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 15.01.2023, 20:21

Vezi și

Comunicarea între examinator şi elev se va face cu ajutorul unor căşti audio pe le vor purta amândoi. Camera video va înregistra întregul traseu, iar orice contestaţie va fi analizată pe baza imaginilor şi a conversaţiei candidat - examinator.

Instructor moto: În felul ăsta scăpăm de orice dubii. Oricum lucrurile se făceau ca la carte, dar de ce să avem şi dubii? E o emoţie în plus pentru elev dar este un lucru foarte bun pentru noi, ceilalţi.

Filmarea probei de traseu a fost introdusă acum aproape patru ani la examenul auto

Contestaţiile au scăzut imediat, deşi numărul candidaţilor respinşi nu s-a modificat. 

Pe acelaşi subiect

Marian Lupu, inspector șef DRPCIV: Uşurează atât munca examinatorului prin faptul că poate proba anumite aspecte legate de examen, dar este un mijloc benefic și pentru cel examinat. Are o probă în cazul în care are nevoie.

Aurel Moraru, specialist siguranţă autoÎn instanţă nu am auzit nicio hotărâre în care a fost declarat şi judecătorul a hotărât că a greşit examinatorul. Este ca o dovadă, dar nu plauzibilă în instanţă.

Filmarea traseului pentrru candidaţii care vor obţină permisul de conducere al mopedelor a fost propusă la începutul anului, în completarea ordonanţei de Guvern pentru circulaţia pe drumurile publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Schimbări la examenul auto pentru scutere și motociclete: "În felul ăsta scăpăm de orice dubii"