Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Şoferii ar putea plăti mai mult la RCA, în funcţie de judeţ. Noul tarif s-ar aplica de anul viitor

Şoferii din Bucureşti şi Ilfov vor plăti mai mult pentru RCA faţă de restul ţării. Noua măsură, care îi dezavantajează pe bucureşteni, s-ar putea aplica de anul viitor.

de Andreea Milea

la 29.05.2024 , 21:01

"Propunerea vine în contextul în care în Bucureşti şi Ilfov sunt mai multe accidente comparativ cu restul ţării. Asta se traduce în mai multe pagube şi automat bani mai mulţi de plată pentru asiguratori. Marea diferenţă este că dacă acum există un singur tarif de referinţă pentru toţi şoferii, de anul viitor vom avea două: unul pentru Capitală şi Ilfov şi unul pentru restul ţării", transmite Andreea Milea, reporter Observator.

RCA majorat în Bucureşti şi Ilfov

"Cele mai mari creşteri vor fi însă pentru şoferii din Bucureşti şi Ilfov. Calculul va fi făcut de o companie independentă, iar noile tarife ar putea fi publicate în această vară, posibil în luna iulie. Şi acum preţurile sunt diferite în funcţie de localitate, vârsta şoferului, puterea motorului şi istoricul de accidente", adaugă Andreea Milea, reporter Observator.

Vezi și

"Însă, tarifele de referinţă nu sunt obligatorii pentru asiguratorii care pot face preţul poliţelor RCA aşa cum doresc şi am văzut asta în ultima perioadă când taxele au crescut, chiar dacă sunt plafonate de un an. 

 În Bucureşti sunt 1,7 milioane de maşini, adică aproape 20% din totalul autovehiculelor din România", spune Andreea Milea, reporter Observator. 

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Ştiri Auto » Şoferii ar putea plăti mai mult la RCA, în funcţie de judeţ. Noul tarif s-ar aplica de anul viitor