Antena Meniu Search
x

Soluţia de 1.200 de lei pentru bucureştenii care au loc de parcare plătit, dar îl găsesc ocupat

Criza locurilor de parcare din Bucureşti, dar şi disputele dintre şoferi, când găsesc maşini parcate pe locurile deja plătite, cer soluţii pe măsura problemei. Primăria Sectorului 4 anunță că șoferii care au parcări acolo pot cumpăra blocatoare, în așa fel încât conducătorii auto fără locuri plătite să fie împiedicați să parcheze.

de Redactia Observator

la 25.04.2023, 11:41

Locurile de parcare le dau bătăi de cap şoferilor din Bucureşti
Locurile de parcare le dau bătăi de cap şoferilor din Bucureşti - Profimedia

Deținătorii locurilor de parcare de reședință aflate în Sectorul 4 pot cumpăra blocatoare automate, cu posibilitatea rezervării acestora în avans, anunță biroul de presă al Sectorului 4 al Municipiului București.

Cum poate fi închiriat sispozitivul de blocare. Cât costă

Persoanele interesate de un astfel de dispozitiv trebuie să depună o solicitare prin intermediul registraturii online pe site-ul https://www.mobilitateurbana4.ro/ sau în aplicația mobilă „Primaria Sector 4”.

Imediat ce aceasta va fi validată, cei interesați vor avea posibilitatea să achite o taxă de rezervare a blocatorului, în sumă de 400 de lei, accesând secțiunea dedicată acestei plăți din interfața celor peste 200 de aparate de tip SelfPay existente în centrele comerciale, piețele și magazinele de cartier din Sectorul 4. Diferența până la suma totală de 1.239,98 lei, reprezentând tariful final al blocatorului, va fi achitată odată cu montarea aparatului, relatează Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Totodată, din momentul în care a fost achiziționat, dispozitivul rămâne în proprietatea cumpărătorului, iar pentru o perioadă de 49 de luni va beneficia de garanție din partea furnizorului. Dispozitivul este prevăzut cu o carcasă confecționată dintr-un material polimeric, întărit cu fibră de sticlă, braț prevăzut cu cod QR, rezistent la șocuri și lovituri, echipat cu detector de prezență vehicul, motorizare electrică, control cu telecomandă și acumulator reîncărcabil.

Locuri de parcare în Capitală

Numărul locurilor de parcare de reşedinţă din Capitală se ridică acum la puţin peste 230.000, în condiţiile în care în Bucureşti sunt înmatriculate peste 1,8 milioane de maşini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri Auto » Soluţia de 1.200 de lei pentru bucureştenii care au loc de parcare plătit, dar îl găsesc ocupat