Antena Meniu Search
x

O şosea proaspăt asfaltată din Prahova duce direct în lanul de porumb

N-avem drumuri, dar şi când le facem, răsar peste tot. În Prahova o şosea recent asfaltată duce direct în lanul de porumb! Autorităţile dau vina pe fermieri care au semănat cereale cât vezi cu ochii. 

de Cristi Georgescu

la 29.08.2020, 00:06

Vezi și
  • Şoseaua are aproximativ 3 kilometri.
  • Asfaltarea drumului a costat aproximativ 4 milioane de lei.

Judeţul Prahova. Drumul comunal D140. Suntem pe o şosea de trei kilometri, cum rar vezi. Asfalt ca-n palmă şi marcaje impecabile. Supriză însă, din loc în loc drumul se bifurcă, iar arterele duc... în porumb. 

Drumurile adiacente ar trebui să fie rute de acces pentru utilajele agricole. Doar că fermierii nu au ştiut de planurile autorităţilor şi au cultivat porumb cât vezi cu ochii, chiar şi pe fostele drumuri forestiere asfaltate acum. 

Dacă societatea comercială ce a luat în arendă aceste terenuri nu ar fi semănat pe întreaga suprafaţă, această bretea ar fi ajuns până în cealaltă parte, aproape de calea ferată de lângă localitatea Brazi. 

Autorităţile locale spun că au respectat planul de parcelare. Localnicii sunt bucuroşi că au drum şi ignoră cioturile care ies din el. Şoseaua leagă comuna Brazi şi de Drumul Naţional 1, de centura Ploieştiului şi de Autostrada 3. 

"Scurtăm timpul de a ajunge la şcoală, nu mai suntem nevoiţi să stăm la barieră", spune un şofer.

Şoferii au găsit o întrebuinţare şi pentru cioturile de drum. 

"Alea sunt nişte bretele, la o adică poţi să tragi pe dreapta dacă ai vreo problemă la maşină te poţi băga pe drumul ăla fără să încurci circulaţia", declară o şoferiţă.

Aproximativ 4 milioane de lei i-a costat pe locuitorii din Brazi asfaltarea fostului drum de exploatare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » O şosea proaspăt asfaltată din Prahova duce direct în lanul de porumb