Antena Meniu Search
x

Tarife majorate pentru parcările publice din București, prevăzute într-un nou proiect

Primăria din București vrea să introducă tarife noi pentru parcările publice. Abonamente care în centru ar putea ajunge la aproape 10 mii de lei pe an. Accesul este permis doar ziua, noaptea acelaşi loc va fi închiriat riveranilor, la alte tarife.

de Redactia Observator

la 22.03.2019, 23:19

Vezi și

Primăria din București vrea să introducă tarife noi pentru parcările publice. Abonamente care în centru ar putea ajunge la aproape 10 mii de lei pe an. Accesul este permis doar ziua, noaptea acelaşi loc va fi închiriat riveranilor, la alte tarife. Mai mult, locul nici măcar nu e garantat, se merge pe principiul "primul venit, primul servit". Şoferii se plâng că preţurile sunt extrem de mari, unii spun că nu câştigă atâţia bani într-un an.

În centrul Capitalei, în Zona Zero, Primăria Capitalei propune cele mai scumpe abonamente pentru locurile de parcare pe care le administrează.

Preţurile pentru persoanele fizice pleacă de la 300 de lei pe săptămână şi ajung la 9.600 de lei pe an. Locurile sunt fără rezervare. Adică, plăteşti aceste abonamente, dar cand vii cu masina rişti să nu gaseşti un loc liber, din cauza aglomeraţiei.

În plus, şoferii îşi pot lăsa maşinile aici doar pe timpul zilei. Începând cu ora 19.30, vor fi obligaţi să elibereze parcarea, pentru a putea fi folosită şi de cei care locuiesc în apropiere. 

Şi aceştia vor fi nevoiţi să plătească abonamente care costă 500 de lei pe lună, 2700 de lei pe semestru sau 4.800 de lei pe an. Pentru aceşti bani, riveranii vor avea însă loc rezervat pentru maşina proprie, doar noaptea. Dimineaţă, la ora 7.30 trebuie să elibereze locul.

Proiectul este acum în dezbatere publică. Rămân în vigoare şi tarifele pentru parcarea pe termen scurt. 10 lei pe oră, în zona Zero, în primele două ore. Aboi, tariful se dublează.

Costurile scad pe măsură ce ne îndepărtăm de Centru. Regulile vor rămâne însă aceleaşi.

Pentru firme, abonamentele ajung şi la 17 mii de lei pe an. Măsurile fac parte din strategia Primăriei de a reduce polurea in Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Tarife majorate pentru parcările publice din București, prevăzute într-un nou proiect