Antena Meniu Search
x

Video Soţia şoferului care a făcut prăpăd cu BMW-ul într-un restaurant a scăpat ca prin minune. Filmul accidentului: ce a declarat bărbatul la audieri

A încurcat frâna cu acceleraţia sau nu şi-a mai putut stăpâni nervii? Este întrebarea apărută după ce un şofer a intrat cu maşina în restaurantul unui hotel din Băile Herculane. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată că doar norocul a făcut să nu aibă loc o tragedie. Soţia lui a scăpat ca prin minune, iar în salon nu era niciun turist. În maşină se afla şi fiica şoferului, o fetiţă de numai 6 ani. 

de Redactia Observator

la 18.02.2024, 19:25

Vezi și

Acesta este momentul în care şoferul din Cluj aflat la volanul unui bolid spulberă totul în cale. Venise cu familia să se cazeze la hotelul din Băile Herculane. Parchează maşina, un autoturism hibrid cu cutie de viteze automată. Soţia lui coboară din autovehicul, apoi intră din nou pentru a-şi lua probabil geanta.

Acesta momentul în care soţul ei declanşează o cursă incredibilă. Apasă pe acceleraţie, o dărâmă pe femeie, intră prin uşa de sticlă a restaurantului şi distruge totul în cale: mese şi scaune. Se opreşte într-un perete. Pe imagini nu se vede nicio intenţie de frânare. Femeia reuşeşte să scape ca prin minune. 

Ce a declarat bărbatul la audieri

Surse Observator spun că, la audieri, bărbatul a declarat că s-ar fi întors ca să ia ceva de pe bancheta din spate, acolo unde se afla şi fetiţa lui, în vârstă de 6 ani şi că nu şi-a dat seama că a pornit maşina. Poliţiştii vor verifica totuşi dacă nu cumva, şoferul a accelerat intenţionat, pe fondul unor discuţii cu soţia. 

Pe acelaşi subiect

Alina Boeru, purtător de cuvânt IPJ Caraş Severin: Din neglijenţă ar fi accelerat. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Greşeala clasică a şoferilor

Specialiştii cred că la mijloc este vorba despre o greşeală clasică.

Titi Aur, expert conducere defensivă: Dacă ţii piciorul greşit, adică în dreptul pedalei de acceleraţie, în loc să fie în dreptul pedalei de frână, când apare o situaţie specială, accelerezi puţin, te sperii, vrei să frânezi, dar tu de fapt accelerezi şi mai tare, şi mai tare.

E un principiu elementar care ar trebui să fie învăţat de toţi viitorii şoferi. 

Titi Aur, expert conducere defensivă: În şcoala de şoferi în România nu te învaţă nimeni unde să ţii piciorul. Piciorul trebuie ţinut, călcâiul, în dreptul pedalei de frână, nu în dreptul pedalei de acceleraţie. Dacă este invers rişti să faci... sau se ajunge la astfel de situaţii în care să accelerezi în loc să frânezi.

Ce riscă şoferul vinovat

Din fericire, în localul respectiv nu se afla nimeni în momentul în care şoferul a dat buzna cu maşina.

Cătălina Iovan, director complex hotelier: Restaurantul în cadrul căruia s-a petrecut incidentul este un salon pentru evenimente. El nu este folosit în mod uzual.

Prejudiciul nu a fost încă stabilit. Pentru distrugere din culpă, şoferul vinovat riscă de la 3 luni până la 1 an de închisoare sau doar amendă. Va trebui să plătească stricăciunile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Soţia şoferului care a făcut prăpăd cu BMW-ul într-un restaurant a scăpat ca prin minune. Filmul accidentului: ce a declarat bărbatul la audieri