Înscriere BAC 2021, sesiunea de vară. Ce trebuie să faci şi ce documente sunt necesare pentru a te înscrie la examen începând din 31 mai

De Redactia Observator.
Publicat: 21.05.2021, 10:02.
Actualizat: 31.05.2021, 17:41

Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2021 va începe pe data 28 iunie cu proba scrisă la limba și literature română. Ulterior, pe 29 iunie urmează proba obligatorie a profilului, ca mai apoi să se desfăşoare proba la alegere a profilului, pe 30 iunie. În acest an nu va exista o sesiune specială a Bacalaureatului. De asemenea, nu se vor susține probele de competențe, ci vor fi echivalate, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației.

Înscriere BAC 2021, sesiunea de vară

Înscriere BAC 2021, sesiunea de vară

Hepta

Documente necesare pentru înscrierea la BAC 2021, sesiunea de vară

Înscrierea candidaţilor pentru examenul de bacalaureat se face cu ajutorul unei fişe-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit, în perioada 31 mai - 4 iunie:

a) pentru candidaţii din seria curentă, diriginţii întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat, în conformitate cu evidenţele din licee. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor. Odată cu tabelele, profesorii diriginţi depun şi fişa-tip informatizată, tipărită şi semnată de fiecare candidat, în care acesta îşi asumă opţiunile pentru disciplinele de studiu prevăzute pentru probele la alegere, la care doresc să susţină examenul de bacalaureat.

Citește și:

b) pentru candidaţii din anii precedenţi şi pentru candidaţii din seria curentă, în cazul celei de a doua sesiuni, înscrierea se face, în perioada 31 mai - 4 iunie, de către secretariatul unităţii de învăţământ pe care candidaţii au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceştia:

c) pentru candidaţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în buletinul/cartea de identitate, candidaţii se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul la o unitate de învăţământ de acelaşi profil, stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu

Unde se fac înscrierile

Înscrierea candidaţilor se face cu ajutorul unei fişe-tip informatizată. Diriginţii depun documentul tipărit şi semnat de fiecare candidat, în care acesta îşi anunţă opţiunile pentru disciplinele de studiu prevăzute pentru probele la alegere.

Cine se poate înscrie la BAC 2021, sesiunea de vară

La examenul de Bacalaureat 2021 se pot înscrie atât candidații din seria curentă, cât și cei din serii anterioare, care nu au promovat examenul. De asemenea, nu va fi organizată o sesiune specială. Elevii care lipsesc în vară, pentru că sunt în carantină sau izolare, vor putea da examenul în sesiunea din toamnă.

Calendar BAC 2021. Când au loc examentele sesiunii de vară

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Alex Velea, replică dură la adresa lui Cătălin Măruță. Iubitul Antoniei, în război cu soțul Andrei: ”Totul e o mască, un rol...pentru bani”
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 22 iunie 2021. Taurii își revin pe plan financiar. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro