Antena Meniu Search
x

Bacalaureat 2022. Subiecte şi barem Chimie, Economie, Fizică, Geografie şi Biologie

Bacalaureat 2022. Miercuri a avut loc a treia probă din cadrul simulării la BAC, iar elevii au avut de ales între Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, Biologie vegetală şi animală, Chimie, Economie, Fizică, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie şi Sociologie.

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 16:37

120.000 de elevi din 150.000 câţi erau eligibili s-au prezentat la simularea de bacalaureat 2022
120.000 de elevi din 150.000 câţi erau eligibili s-au prezentat la simularea de bacalaureat 2022 - Shutterstock

Simularea examenelor naţionale din anul şcolar 2021-2022 a început, luni, cu proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, la care au participat aproape 120.000 de elevi. Simularea a continuat marţi cu proba obligatorie a profilului şi miercuri cu proba opţională.

Descarcă aici toate subiectele şi baremele la BAC 2022, proba la alegere a profilului şi specializării

Potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, la prima probă au fost prezenţi 119.486 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscrişi, la începutul anului şcolar curent, în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.

Potrivit calendarului anunţat, marţi a fost programată proba E)c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului, miercuri proba E)d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării, joi proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă. Comunicarea rezultatelor va avea loc în 14 aprilie.

Organizarea simulării la BAC 2022

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale Bacalaureatului 2022 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Probele încep la ora 9:00, când se distribuie subiectele în fiecare sală. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Potrivit Ministerului Educaţiei, subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de minister. Obiectivele urmărite prin organizarea simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute nu se trec automat în catalog. Prin excepţie, în baza unei cereri scrise, depusă de elevi, se poate aproba consemnarea acestor note în cataloage.

Opt elevi eliminaţi pentru tentativă de fraudă la BAC

Opt elevi au fost eliminaţi marţi, pentru tentativă de fraudă, de la proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de bacalaureat, la care au fost prezenţi 116.692 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar

"Conform informaţiilor transmise de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 16:00), au fost prezenţi 116.692 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar curent în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 8 elevi", anunţă Ministerul Educaţiei.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Bacalaureat » Bacalaureat 2022. Subiecte şi barem Chimie, Economie, Fizică, Geografie şi Biologie