Antena Meniu Search
x

Maşina lui Nicolae Ceauşescu, adjudecată!

Ce ați alege între o mașină iraniană și una de lux? Un iranian a ales prima variantă. Sigur, a contat și faptul că era a lui Ceaușescu dar, mai ales, a contat faptul că limuzina a fost dăruită dictatorului de şah-ul Iranului

Vezi și

Ce aţi alege între o maşină iraniană vechi şi una de lux de ultimul tip? Un iranian a ales prima variantă. Sigur, a contat şi faptul că primul proprietar a fost. Nicolae Ceauşescu dar, mai ales, a contat faptul că limuzina a fost dăruită dictatorului de şah-ul Iranului

Maşina a fost licitată în 45 de paşi, iar până la final preţul ei a ajuns la 37.000 de mii de euro. În garajul de lux al unui cuplu de iranieni stabiliţi în Germania, limuzina îşi va sfârşi călătoria începută în urmă cu decenii, atunci când şah-ul Iranului a dăruit-o dictatorului Republicii Socialiste România.

Maşina a fost proiectată în Marea Britanie, dar a fost construită în Iran, deci pentru noi este o maşină iraniană. O Dacie a Iranului, limuzina e un simbol naţional şi o piesă obligatorie în orice colecţie care se respectă.

Valoarea de adjudecare a crescut de 9 ori şi ceva, de la 4.000 la 37.000 de mii de euro.

Chiar dacă maşina a fost păstrată într-o stare remarcabilă şi are doar 2.600 de kilometri la bord, noul proprietar vrea să urmeze exemplul fostului dictator, care, se spune, nu ar fi urcat niciodată la volanul limuzinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Decembrie 89 » Maşina lui Nicolae Ceauşescu, adjudecată!