Antena Meniu Search
x

Video Afacerea lui Adrian: vrea să profite de pe urma pasiunii sale. Un exemplar se vinde şi cu 5.000 de euro

Iepurii, găinile exotice, porumbeii sau fazanii multicolori au fost vedetele expoziţiei de animale de companie din Bistrița-Năsăud. Evenimentul a durat două zile, iar cele mai frumoase exemplare au fost premiate. Cei care s-au îndrăgostit de câte un animăluţ, au putut pleca cu el acasă. Totul poate fi o afacere profitabilă pentru crescători.

de Redactia Observator

la 06.11.2022, 10:58

Vezi și

După trei ani de pandemie, zeci de crescători din toată ţara şi-au dat întâlnire în comuna Livezile din Bistriţa Năsăud. Creșterea acestor animale de companie este destul de costisitoare, dar pasiunea este mai presus de bani. "Sunt aproximativ 120 de iepuri, în jur de 100 de găini şi douăzeci şi ceva de porumbei de rasă. Trebuie să ne gândim la ce rasă vrem să creştem, ce beneficii ne-ar putea aduce, măcar vizual sau vorbind de o rasă. Sunt rasele uriaşe, sunt rasele pestrițe, care sunt frumoase, sunt rase mijlocii", spune Horaţiu Boţan, organizator. 

Afacere cu iepuri de rasă: un exemplar poate ajunge și la 5.000 de euro

La expoziţia animalelor de companie a venit şi Adrian. Şi-a descoperit pasiunea pentru iepuri în urmă cu 15 ani, iar acum deţine cele mai scumpe rase de iepuri. "Fiind copil, am început cu iepuri normali, de casă. Până am ajuns la nivelul acesta, la cel mai înalt nivel. Este foarte costisitor ca să faci performanţă. Am investit foarte mult timp şi foarte mulţi bani", povesteşte Adrian, crescător de iepuri.

Un iepure matur, de rasă, se vinde în medie cu 300 de lei, însă la expoziții internaționale, un exemplar poate ajunge și la 5.000 de euro. "Cei interesaţi pot chiar achiziţiona anumite exemplare expuse aici, la Livezile. Spre exemplu, rasele mandarin pot fi cumpărate cu 200 de lei bucata", arată Raimond Petruţ, corespondent Observator. Expoziţia animalelor de companie îşi va închide porţile duminică, la ora 15:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Afacerea lui Adrian: vrea să profite de pe urma pasiunii sale. Un exemplar se vinde şi cu 5.000 de euro