Antena Meniu Search
x

Video Afacerea tot mai de succes: service-ul auto mobil. Cât te costă să vină un mecanic pentru deblocat uşa sau schimbat roata

Când nu ajunge maşina la service, vine mecanicul la ea. Un nou tip de afacere prinde viteză şi în România: service-urile pe roți sau laboratoare auto mobile. Mecanicii se deplasează oriune sunt chemaţi, chiar şi în străinătate, şi rezolvă rapid diferite probleme: de la o simplă pană, la probleme mai complicate la motor. Dar serviciile costă mai mult decât la atelierele clasice, pentru că la nota de plată se adaugă şi preţul deplasării. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 19.08.2023, 20:09

Vezi și

Laboratoarele auto mobile nu duc lipsă de clienţi. Şoferii apelează la mecanicii "ambulanţi" în momentele de criză sau atunci când au o urgenţă. Un astfel de service mobil este ideal pentru probleme minore, dar des întâlnite în trafic. Fie că vorbim de o înlocuire a roților, de schimbarea parbrizului sau de intervenții la sistemul electric, toate pot fi făcute cu garanție, fără ca mașina să mai fie adusă în service.

Comparativ cu un service auto clasic, un laborator mobil taxează și distanța pe care o parcurge

Ciprian a pornit un astfel de business în urmă cu 10 ani. Propriile nevoi i-au arătat că şoferii au nevoie de aceste servicii. Acum, împreună cu alți șase colegi, sunt toată ziua sunt pe drumuri, pentru a oferi asistență în trafic. "Venim la fața locului cu o echipă mobilă, punem un tester, o diagnoză. E mult mai ok și mult mai rapid totul. Am fost și în străinătate. Săptămâna trecută am fost până în Grecia, am luat o mașină defectă de acolo cu tot cu familie și am adus-o înapoi în București", a declarat Ciprian, manager service mobil.

Comparativ cu un service auto clasic, un laborator mobil taxează și distanța pe care o parcurge, motiv pentru care prețurile sunt mai mari. Dar şoferii preferă acest serviciu, în ciuda costurilor. "Noi avem dispecerat 24/24. Noi ne și deplasăm, trebuie să vină o echipă specială și costurile sunt puțin mai mari. Pe raza Bucureștiului se percepe o taxă de deplasare și de diagnoză, un tarif fix 200 de lei", a declarat Ciprian, manager service mobil. În afara orașului, tariful se calculează diferit - de la trei lei pe kilometru. Companiile oferă însă diferite reduceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Afacerea tot mai de succes: service-ul auto mobil. Cât te costă să vină un mecanic pentru deblocat uşa sau schimbat roata