Antena Meniu Search
x

Agricultura la ghiveci, o afacere din ce în ce mai profitabilă pentru antreprenori

Agricultura la ghiveci este o afacere din ce în ce mai profitabilă pentru antreprenori. În locul plantelor mature, cultivatorii cresc doar vlăstarele unor plante precum mazărea, năutul, sau floarea soarelui. Sunt recoltate imediat ce le-au dat frunzele şi sunt mâncate cu totul. S

de Redactia Observator

la 15.02.2019, 22:32

Vezi și

Agricultura la ghiveci este o afacere din ce în ce mai profitabilă pentru antreprenori. În locul plantelor mature, cultivatorii cresc doar vlăstarele unor plante precum mazărea, năutul, sau floarea soarelui. Sunt recoltate imediat ce le-au dat frunzele şi sunt mâncate cu totul. Se numesc microplante, iar cererea pentru ele în restaurantele de lux este foarte mare. Sunt căutate şi pentru gust, dar şi pentru efectul benefic pentru sănătate.

N-au trecut mai mult de două săptămâni de când seminţele au încolţit şi recolta este deja gata pentru a fi comercializată. Microplantele nu au nevoie de mult timp pentru a fi bune de pus în farfurie.

Microplantele sunt o descoperire recentă în alimentaţie. Sunt, de fapt, vlăstarele plantelor obişnuite. În aceasă fază de dezvoltare, tulpinile şi frunzele de varză, broccoli sau floarea soarelui nu sunt doar comestibile, dar şi foarte sănătoase.

Cristian Tudor a pornit afacerea cu trei ani în urmă, cu o investiţie de 30.000 de euro. Acum, sera care se întinde pe cinci hectare îi asigură o cifră de afaceri de un milion de euro. Asta şi pentru că microplantele au devenit un ingredient de nelipsit în restaurantele de lux.

Un ghiveci cu microplante pleacă din seră la preţul de cinci lei. În ultimii ani, au început să fie comercializate şi în magazine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Agricultura la ghiveci, o afacere din ce în ce mai profitabilă pentru antreprenori