Antena Meniu Search
x
LIVE

Angajaţii Apple din Franţa, gata de grevă după ce gigantul a refuzat să le mărească salariile. "Practic ne-au spus: vă merge destul de bine, nu vă plângeţi"

Sindicatele Apple, inclusiv CGT, Unsa, CFDT şi Cidre-CFTC, au cerut o creştere a salariilor cu 7% pentru a compensa inflaţia şi încetarea blocării angajărilor de luni de zile. Conducerea nu a vrut să ofere o majorare mai mare de 4,5%, au spus oficialii sindicali. Apple Franţa nu a răspuns unei cereri de comentarii, transmite News.ro.

De Adrian Popovici la 21.09.2023, 09:53
Magazin Apple din Paris, Franța
Angajaţii Apple din Franţa, gata de grevă după ce gigantul a refuzat să le mărească salariile. "Practic ne-au spus: vă merge destul de bine, nu vă plângeţi" - Shutterstock

"După ce conducerea a decis să ignore cererile şi preocupările noastre perfect legitime, cele patru sindicate ale Apple Retail France... apelează la o grevă pe 22 şi 23 septembrie", a declarat miercuri CGT Apple Retail într-un comunicat pe platforma de socializare X.

Acesta a adăugat că reprezentanţii diviziei corporative a Apple Franţa şi ai echipei Apple din Barcelona, din Spania, au convocat de asemenea o grevă. Sindicatele au cerut muncitorilor să manifesteze vineri dimineaţă, la Opera Garnier, lângă magazinul emblematic al Apple din Paris. Un oficial al sindicatului CGT Apple Retail a declarat că apelul la grevă a fost trimis celor 20 de magazine franceze ale Apple. Apple are nouă magazine în regiunea Parisului, dintre care trei în centrul Parisului şi două în Lyon. Alte oraşe cu magazine Apple includ Marsilia, Lille şi Strasbourg.

"Marţi am avut o întâlnire prin teleconferinţă cu şefii europeni ai Apple. Practic, aceştia au spus ”vă merge destul de bine, nu vă plângeţi", a spus oficialul CGT.

Săptămâna trecută, Apple a fost zguduită de o decizie a guvernului francez de a suspenda vânzările de telefoane iPhone 12, după testele care au constatat încălcări ale limitelor de expunere la radiaţii.

Vineri, Apple s-a angajat să actualizeze software-ul pe telefoanele iPhone 12 în Franţa pentru a soluţiona disputa, dar preocupările din alte ţări europene au semnalat că ar putea fi nevoită să ia măsuri similare în alte părţi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Angajaţii Apple din Franţa, gata de grevă după ce gigantul a refuzat să le mărească salariile. "Practic ne-au spus: vă merge destul de bine, nu vă plângeţi"