Antena Meniu Search
x

Lovitură pentru Apple. Franța interzice vânzarea iPhone 12 din cauza nivelului ridicat de radiații pe care le emite

Apple trebuie să înceteze să-și vândă smartphone-urile iPhone 12 în Franța și asta din cauza nivelurilor de radiații care depășesc limitele impuse de lege, a declarat ministrul francez pentru economia digitală pentru ziarul Le Parisien. Agenția de supraveghere a radiațiilor din Franța (ANFR) a notificat Apple cu privire la decizia sa de a interzice vânzările de iPhone 12 după ce a efectuat teste care arătau rata specifică de absorbție a smartphone-ului (SAR ) era mai mare decât e permisă conform legii, transmite Le Monde. Vestea vine la nici câteva ore după ce gigantul a anunțat lansarea iPhone 15.

de Adrian Popovici

la 12.09.2023, 22:56

Lovitură pentru Apple. Franța interzice vânzarea iPhone 12 din cauza nivelului ridicat de radiații pe care îl emite - Shutterstock

Într-un interviu acordat lui ziarului Le Parisien, ministrul Jean-Noël Barrot a dat asigurări cu privire la riscurile pe care iPhone 12 le ridică asupra sănătății oamenilor. "Standardul european este de zece ori mai mic decât nivelul emisiilor care, conform studiilor științifice, poate avea consecințe asupra utilizatorilor. Și în acest caz specific, iPhone 12 depășește doar foarte ușor standardul, subliniază el."

Ministrul, care a subliniat faptul că aducerea smartphone-ului în conformitate cu legislația europeană "necesită o simplă actualizare de software", reamintește, totuși, că Apple are cincisprezece zile pentru a se asigura că produsele sale sunt conforme. Dacă compania refuză, "sunt gata să ordon scoaterea iPhone 12 din circulație. Regulile sunt aceleași pentru toată lumea, inclusiv pentru giganții digitali", avertizează el.

După cum explică ministrul, cererile oficiale legate aducerea în conformitate a modelelor iPhone 12 pot fi extinse și la nivel european, existând riscul ca acestea să fie scoase de pe întreaga piață UE.

Momentan, Apple nu a comentat informațiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Lovitură pentru Apple. Franța interzice vânzarea iPhone 12 din cauza nivelului ridicat de radiații pe care le emite