Antena Meniu Search
x

Banca Mondială şi-a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei globale din cauza războiului din Ucraina

Banca Mondială şi-a revizuit în scădere estimările privind ritmul de creştere înregistrat în acest an de economia mondială, citând războiul din Ucraina, inflaţia şi efectele pandemiei de Covid-19, transmite Reuters, potrivit Agerpres

de Redactia Observator

la 19.04.2022, 14:26

Banca Mondială şi-a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei globale din cauza războiului din Ucraina
Banca Mondială şi-a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei globale din cauza războiului din Ucraina - Profimedia

Banca Mondială prognozează în prezent că economia mondială va înregistra un avans de 3,2% în 2022, mai puţin decât estimarea precedentă de 4,1%, a anunţat luni preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Aceste prognoze au fost date publicităţii într-un moment în care factorii de decizie din întreaga lume se reunesc la Washington pentru reuniunile de primăvară ale Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional.

"Încep reuniunile de primăvară cu crize severe care se suprapun. Este Covid-19, inflaţia şi invadarea Ucrainei de către Rusia", a declarat David Malpass la o întâlnire cu jurnaliştii. Potrivit lui Malpass, aceste forţe ar urma să ducă la creşterea ratei mondiale a sărăciei pe măsură ce lumea se confruntă cu o creştere bruscă a preţurilor la energie, îngrăşăminte şi alimente. În plus, creşterea dobânzilor ar urma să încetinească avansul economiei şi să agraveze inegalitatea, a adăugat Malpass.

Banca Mondială prognozează o contracţie semnificativă a economiilor Rusiei şi Ucrainei iar David Malpass a avertizat că ţările vecine din Europa şi Asia Centrală vor resimţi efectele. La rândul lor, consumatorii din economiile avansate ar urma să îşi reducă cheltuielile în acest an pe fondul creşterii preţului petrolului.

Fondul Monetar Internaţional urmează să dea marţi publicităţii propriile sale estimări referitoare la evoluţia economiei mondiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Banca Mondială şi-a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei globale din cauza războiului din Ucraina