Antena Meniu Search
x

Banii sunt motiv de ceartă în cuplu pentru aproape 80% dintre români. Tot atâţia îşi pun şi veniturile la comun

Iubirea pluteşte în aer zilele aceastea, însă este cunoscut faptul că într-o relație nu e totul roz. Mai apar şi discuţii în contradictoriu din varii motive, printre care şi cele despre bani.       

de Angela Bertea

la 15.02.2024, 09:30

Vezi și

Potrivit unui studiu, aproape 78% dintre români spun că banii reprezintă mărul discordiei în relație, fiind principalul motiv de ceartă în cuplu iar 53% dintre ei cred că educaţia financiară poate consolida o relaţie.

Dacă e să vorbim despre economii, 74% dintre cupluri declară că pun bani deoparte, iar cei mai mulți folosesc un produs bancar de economisire, cum ar fi conturi de economii sau depozite.

Totodată, potrivit studiului când e vorba despre gestionarea situaţiilor financiare dificile, 65% dintre cupluri afirmă că s-au adaptat şi au gestionat împreună schimbările financiare aparute iar 13% au răspuns că aceste schimbări au dus la tensiuni in familie.

De asemenea, studiul mai arată că 80% dintre cupluri îşi pun veniturile la comun și că discuta împreună cum sa-și gestioneze bugetul. Mai mult, in încheiere va mai spun că potrivit studiului, datoriile apropie partenerii din cuplu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Banii sunt motiv de ceartă în cuplu pentru aproape 80% dintre români. Tot atâţia îşi pun şi veniturile la comun