Antena Meniu Search
x

Video Biletele de tren se scumpesc din 2023. CFR se plânge de facturile uriașe pentru energie, călătorii de condițiile pe care trebuie să le îndure

Vom plăti mai mult pentru o călătorie cu trenul, dar vom avea parte de aceleaşi condiţii. Biletele ar urma să se scumpească de anul viitor cu 20 de procente. Asta după ce, spun cei de la CFR Călători, facturile de energie electrică s-au triplat.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 05.10.2022, 21:32

Vezi și

Scaune vechi şi prăfuite, mizerie şi frig. De asta au parte cei care circulă cu trenul în această perioadă.

"Tot trebuie schimbat. Infrastructura feroviară..păcat de ea. România educată, adică eşuată."

"În primul rând, punctualitatea. Să ştiu că ajung la ora stabilită."

"Lipseşte iarna căldura, confortul. La banii ăştia, chiar ar mai trebui să  facă ceva în plus domnul de la transporturi."  

Pe acelaşi subiect

Cel mai probabil, condiţiile vor rămâne la fel de proaste, dar şi mai scumpe de anul viitor. Explicaţia?

Traian Preoteasa, director CFR Călători: "Creşterea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata inflaţiei e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%. Vom analiza, la sfârşitul anului, pe bugetul viitor. Depinde de nivelul subvenţiei şi dacă intrăm într-o situaţie cu preţuri necontrolate, este posibil să luăm în analiză creşterea."

Creştere care ar putea fi de 20%. Astfel, un bilet pe ruta Bucureşti-Braşov ar putea costa 70 de lei de anul viitor. Iar unul Bucureşti-Constanţa 86 de lei. Din Capitală până la Suceava am putea plăti 130 de lei.

"E justificată o majorare a preţului, având în vedere condiţiile? Acum nu, nu."

"Chiar dacă se scumpeşte, măcar să facă ceva."

Rodrigo Maxim, sindicalist CFR: "De câţi ani n-a mai fost cumpărat un tren nou în România? ultimele trenuri noi au fost acele automotoare, în perioada 2001-2004."

Facturile pentru energie, prea mari pentru bugetul CFR

CFR Călători se plânge că, în utlima vreme, a primit facturi uriaşe la energie electrică.

Traian Preoteasa, director CFR Călători: "Înainte de majorare, era 16 milioane factura. După majorarea ultimă, care a fost  în salturi, 42 de milioane."

Reporter Observator: "Pe ce lună aţi primit 42 de milioane?"

Traian Preoteasa, director CFR Călători: "August!"

Rodrigo Maxim, sindicalist CFR: "Statul român ar trebui să suporte contravaloarea creşterilor preţurilor la energie electrică, motorină şi gaze. Şi alte preţuri care afectează direct CFR Călători, pentru a nu creşte preţurile."  

Madalina Chitac, reporter Observator: "CFR Călători a mai scumpit biletele de tren în acest an, începând cu 1 iulie, tot cu 20%. Pe atunci, compania invoca exact aceleaşi motive: costurile mult prea mari cu energia şi scumpirea excesivă a carburanţilor."  

Doar anul acesta, statul a virat în conturile CFR Călători 260 de milioane de lei. Conducerea companiei vrea să mai ceară, până la final de 2022, alte 200 de milioane de lei pentru a-şi putea acoperi pierderile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri economice » Biletele de tren se scumpesc din 2023. CFR se plânge de facturile uriașe pentru energie, călătorii de condițiile pe care trebuie să le îndure