Antena Meniu Search
x

Bitcoin a scăzut puternic în ultimele zile. Criptomoneda a atins un nivel record la începutul lunii martie

Bitcoin a scăzut miercuri pentru a treia zi consecutiv, continuând declinul după maximul istoric de peste 73.000 de dolari de săptămâna trecută, în timp ce investitorii aşteaptă cu interes încheierea reuniunii de politică monetară a Rezervei Federale, transmite CNBC.

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 19:15

cripomoneda Bitcoin
Bitcoin a scăzut puternic în ultimele zile. Criptomoneda a atins un nivel record la începutul lunii martie - Shutterstock (arhivă)

Preţul criptomonedei emblematice era cel mai recent în declin cu 1,6%, la 63.603,00 USD pe unitate, conform Coin Metrics.

Bitcoin a scăzut până la 60.793,60 USD în tranzacţiile de peste noapte. Miercuri a fost, de asemenea, a treia zi consecutivă în care bitcoin a pierdut mai mult de 1.000 de dolari, o serie pe care bitcoin nu a mai văzut-o din iunie 2022.

Bitcoin a scăzut cu 12% în ultima săptămână, după ce joia trecută a atins un maxim istoric de 73.797,68 USD pe unitate, dar este încă în creştere cu aproape 50% de la începutul acestui an.

”Creşterea indusă de ETF s-a oprit – cel puţin temporar – pe măsură ce intrările nete încep să scadă”, a declarat Alex Saunders de la Citi, într-o notă de miercuri, potrivit News.ro.

Pe acelaşi subiect

”Intrările totale au atins 12 miliarde de dolari de la înfiinţare, dar ritmul încetinit a contribuit probabil la acţiunea mai slabă a preţurilor după ce bitcoin a atins recent noi maxime istorice”, a arătat Saunders.

Alte criptomonede au scăzut împreună cu Bitcoin

 Ether a scăzut cu mai mult de 1%, până la 3.297,11 USD pe unitate, după ce a depăşit 4.000 USD săptămâna trecută. XRP a scăzut cu 3,5%, iar moneda Shiba Inu a pierdut 3%.

Criptomoneda legată de Solana, care a beneficiat de o creştere recentă a monedelor meme, a scăzut cu peste 6%.

Totuşi, acţiunile cripto s-au descurcat mai bine. Coinbase a crescut cu 4%. MicroStrategy a stagnat, după ce a scăzut cu aproximativ 20% la începutul acestei săptămâni.

În sectorul mineritului de criptomonede, Iris Energy şi CleanSpark au câştigat 13%, respectiv 8%. Marathon Digital a adăugat 8,5%, iar Riot Platforms a adăugat 6%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Bitcoin a scăzut puternic în ultimele zile. Criptomoneda a atins un nivel record la începutul lunii martie