Antena Meniu Search
x

Camionagiii polonezi blochează din nou cel mai mare punct de tranzit de mărfuri cu Ucraina. Transportatorii cer reintroducerea permiselor de intrare în UE

Transportatorii polonezi au reluat luni blocada la cel mai mare punct de tranzit de mărfuri cu Ucraina, pentru a cere reintroducerea permiselor de intrare în Uniunea Europeană pentru concurenţii lor ucraineni, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 15:30

Camioane blocate la granița dintre Polonia și Ucraina
Camionagii polonezi blochează din nou cel mai mare punct de tranzit de mărfuri cu Ucraina. Transportatorii cer reintroducerea permiselor de intrare în UE - Profimedia

"Protestul transportatorilor a început astăzi, spre ora locală 14.00 (13.00 GMT), în satul Okopy, pe şoseaua K12 care duce spre punctul de frontieră Dorohusk", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale, Ewa Czyz.

Săptămâna trecută, autorităţile locale din Dorohusk au interzis blocada, dar decizia a fost anulată de un tribunal care i-a autorizat pe transportatori să continue mişcarea începută cu peste o lună în urmă.

UE a renunţat la sistemul de permise de intrare pentru camioanele ucrainene în urmă cu aproape doi ani, după invazia rusă în Ucraina, iar transportatorii polonezi reclamă că măsura le-a afectat veniturile.

Conform poliţiei, un şir de circa 1.800 de camioane era format la punctul de trecere Dorohusk în momentul reluării protestului, coada întinzându-se pe o lungime de aproape 46 km.

Noul prim-ministru polonez Donald Tusk a promis săptămâna trecută să rezolve conflictul şi a acuzat guvernul anterior că i-a abandonat pe şoferii protestatari. Însă negocierile între aceştia şi noul guvern nu au permis deocamdată găsirea unei soluţii la conflict.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Camionagiii polonezi blochează din nou cel mai mare punct de tranzit de mărfuri cu Ucraina. Transportatorii cer reintroducerea permiselor de intrare în UE